Doğum sancıları olan Zara Koç adliyeye çıkarıldı

İzmir’de 3 Temmuz’dan bu yana gözaltında tutulan 9 aylık hamile ve kalp hastası Zara Koç ile beraberindekiler adliyeye sevk edildi.

İzmir’de 3 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 9 aylık hamile ve kalp hastası Zara Koç ile beraberindeki 12 kişi, adliyeye çıkarıldı. Adliye nezarethanesinde bekletilen Koç ve beraberindekiler, savcının gelmesini bekliyor.

Avukat Mehmet Bayraktar, gözaltındakilerin durumunun iyi olduğunu ancak Koç’un hamileliği nedeniyle ağrılarının olduğunu söyledi.

Koç ile beraber eşi Bekir Koç, Mehmet Ali Koç, Mehmet Emin Koç, Mahmut Koç, Habibe Aksun, Esma Koçhan ve eşi İmran ile kardeşi Mahmut Koçhan, Ahmet Çiçek, Mariyet Çiçek, Suriyeli Mehmet Ehmet ile Abdulkadir Aksu da adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Torbalı ve Selçuk ilçeleri ile Mardin’de 3 Temmuz’da eş zamanlı operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında 9 aylık hamile ve kalp hastası olan Zara Koç’un da olduğunun ortaya çıkarken, 3 Temmuz’dan bu yana Koç’un hastaneye yatırılması istendi. Gözaltına alınan Abdülkadir Aksu’nun eşi Fatma Koç 4 Temmuz’da Emniyet Müdürlüğü’nde eşi ve komşusu Koç ile görüştü. Görüşmede Koç sancıları olduğunu ve kendisine bir sandalye dahi verilmediği için ayakta bekletildiğini aktardı.

Koç ısrarla hastaneye yatırılmazken, avukatları ile yaptığı görüşmede sancıları olduğunu aktardı. Avukatlar ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Koç’un tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi için başvuru yaptı ancak herhangi bir sonuç alamadı.

EN SON EKLENENLER