Grevdeki işçilerden Erdoğan’a: İşçi düşmanı olduğunu biliyoruz

İZDENİZ işçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “OHAL’i grev tehdidi olan yere müdahale için kullanıyoruz” sözlerine, “Bu halk da, işçiler de kendisinin bir işçi düşmanı olduğunu bildiği için şaşırmamak gerekiyor” diyerek tepki gösterdi.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliyat Turizm ve Ticaret A.Ş. (İZDENİZ) arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine başlayan grev 6’ncı gününe girdi. Konak İskelesi’nde talepleri kabul edilinceye kadar grevi sürdürmekte kararlı olan işçiler, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda sarf ettiği “OHAL’i grev tehdidi olan yere müdahale için kullanıyoruz” sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Şehir Hatları Şubesi İzmir Temsilcisi ve aynı zamanda Konak İskelesi’nde gişe personeli olan Ali Ekber Yıldırım, 2011’den bu yana İZDENİZ’de çalıştığını belirterek, şu ana kadar olumlu bir adımın atılmadığını ifade etti. Halka hizmet veren bir şirket olduklarını söyleyen Yıldırım, işçilerin gece gündüz çalıştığını ve dinlenmeye fırsat bulamadıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın greve giden işçiler için sarf ettiği sözlere de cevap veren Yıldırım, “Kararlı bir adımla mücadelemize devam edeceğiz. Görüşmelerimiz sonuç verene kadar buradayız” dedi.

‘ERDOĞAN TOK BEN AÇIM’

İşçilerden Tekin Sagun ise, yaşanan süreç içerisinde hak ettikleri değeri hiç bir zaman alamadıklarını dile getirerek, Erdoğan’ın söylemi ile devletin kimin yanında olduğunun bir kez daha açığa çıktığını söyledi.

Taleplerinin açık olduğunu vurgulayan Sagun, bu talepleri yerine getirilene kadar grevlerini sürdürmekte kararlı olduklarını aktardı. Emekçilerin her zaman hak ettiği değeri alması gerektiğini kaydeden Sagun, Erdoğan’ın “OHAL’i grev tehdidi olan yere müdahale için kullanıyoruz” söylemine “Tok açın halinden anlamaz derler. Ben şu anda açım fakat Cumhurbaşkanı bu konu da tok. Bu konuşmasına ve düşüncesine kesinlikle katılmıyorum. Yıldırma politikalarına girseler dahi geri adım atmayacağız” diyerek yanıt verdi.

‘ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE ŞAŞIRMADIK’

İskeleler arasında vapur malzemelerinin getir, götür işleriyle ilgilenen Fırat Şahin de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin beklenen bir açıklama olduğunu belirtti. Şahin şöyle dedi: “Bu halk da, işçiler de kendisinin bir işçi düşmanı olduğunu bildiği için şaşırmamak gerekiyor. Herhangi bir müdahale söz konusu olduğunda da ne gerekiyorsa yapacağız. Bu tür konuşmalar bizi daha çok kamçılıyor.”

EN SON EKLENENLER