Hasta tutuklu Tokmak’a yanlış ilaç verildi: Kanaması durmuyor

Bakırköy Cezaevi’nde tutulan kronik kalp hastası Fatma Tokmak’a verilen yanlış ilaç nedeniyle 17 gündür regl görüyor. Kanaması bir türlü durmayan ve durumu giderek ağırlaşan Tokmak, hastaneye götürülmüyor.

İstanbul Bakırköy L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan kronik kalp hastası Fatma Tokmak, verilen yanlış ilaç nedeniyle 17 gündür regl görüyor. Kanaması bir türlü durmayan ve durumu giderek ağırlaşan Tokmak, hastaneye götürülmüyor. Gazeteşûjin’in haberine göre, her ay ilaçlarını alıp iğne olmak zorunda olan Tokmak, ilaçlarını alamadığı için 17 gündür regl görüyor. 13 Temmuz’da müvekkili Tokmak’ı görmeye giden Özgürlük Hukukçular Platformu (ÖHP) avukatlarından Ayşe Acinikli, Tokmak’ın durumunun ağır olduğunu ve bu nedenle görüşmeyi gerçekleştiremediğini belirtti.

Bunun üzerine koğuştan başka bir tutukluyu çağırdığını dile getiren Acinikli, “Gelen kadın arkadaş Fatma’nın bana yazdığı mektubu verdi. Fatma mektubunda yeni atanan doktordan ilaçlarını yazdırmak istediğini ancak doktorun ilaçlardan birinin depresyon ilacı olduğunu bu nedenle yazamayacağını söylemiş. Bütün cezaevi personeli, yönetim dahil Fatma’nın kalp rahatsızlığı olduğunu biliyor. Sürekli ilaç kullanması gerektiğini de biliyor. Buna rağmen doktor diğer sağlık personelinin bilgisi olmasına rağmen ilaçları yazmıyor” dedi.

AYAĞA KALKAMIYOR

Doktorun ilaç vermemesi nedeniyle Tokmak’ın 17 gündür ilaç kullanamadığına dikkat çeken Acinikli, “Kan pıhtılaşmasından kaynaklı da yoğun bir kan birikiyor bedeninde. Daha sonra da pıhtılaşma sorununu çözmek için kan sulandırıcı ilaç veriliyor. Fatma’nın pıhtılaşma sorunu çözülüyor; ancak bu sefer de kanda sulanma durumu gerçekleşiyor” diye konuştu. Tokmak’ın sürekli kan gördüğünü, bunun üzerine çocuk bezi kullandığını, yataktan her kalktığında kanamasının arttığını söyleyen Acinikli, kanamadan dolayı Tokmak’ın yatağının kan içinde kaldığını söyledi.

Tokmak, Acinikli’ye gönderdiği notta, kanamasının hala devam ettiğini ve gün geçtikçe beden gücünün azaldığını belirtti. Tokmak, gönderdiği notun sonunda, “30 Haziran’dan beri kötüyüm. Ayakta durunca kanamam durmuyor. Yazdığım soruların aynısını bir dilekçe ile birinci müdüre ve savcıya da gönderdim fakat hala bir cevap alamadım. Kendi kişisel ihtiyaçlarımın dışında ayağa kalkamıyorum. Çok ciddi sağlık sorunları yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Tokmak’ın sağlık sorunlarından ötürü bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Acinikli, sık sık cezaevi ziyaretlerine gideceklerini söyledi.

EN SON EKLENENLER