Savcıdan Dilek Öcalan’a ceza talebi

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve Urfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın yargılandığı davada, savcı Öcalan hakkında “örgüt propagandası”ndan ceza talep etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla açılan davanın 6’ncı duruşması, HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında ise Viranşehir ilçesinde katıldığı bir cenaze töreninden dolayı açılan davanın 5’inci duruşması Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

HDP’li vekillerin katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

‘FEZLEKEYİ HAZIRLAYAN POLİSİN AKIBETİ BİLİNMİYOR’

Savunma yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in avukatı Emrah Şeyhanlıoğlu, “Öncelikle bu dosya düşmeli. Çünkü müvekkilimin konuşması, aynı zamanda Meclis’te de yaptığı konuşmalardır. Urfa’nın Halfeti ilçesinde yaptığı bir konuşmasında ‘Cizre’de katliam yaşanıyor. Bu katliamlar sirayetini Ankara’da buluyor’ şeklindeydi. Ancak bu fezlekeyi hazırlayan kolluk kuvvetlerinin akıbeti bilinmiyor. Ancak, Başsavcı bir vekil hakkında düzenlenen fezlekeyi inceleyip aleyhine delil toplarken, lehine de delil toplamalıdır. Eğer Başsavcı 17 Mart 2016 tarihinden 2 ay geri gitseydi, suç unsuru taşıdığı söylenen bu cümlenin çok daha serti ile karşılaşacak ve bunun kürsü dokunulmazlığı kapsamında kaldığını görecekti. 12 sayfalık iddianamede detaylı olarak suç unsuru olarak görülen iki cümle defalarca meclis kürsüsünde söylenmiştir” diyerek müvekkilinin kürsü dokunulmazlık kapsamında yargılandığı bu davanın düşmesini talep etti.

ÖCALAN’IN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan için ise, savcı “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti. Öcalan’ın avukatı Sevda Çelik Özbingöl de, mütalaaya katılmadıklarını belirterek süre talep etti.

Mahkeme her iki vekilin duruşmasını 9 Kasım’a erteledi.

EN SON EKLENENLER