Fransada’ki Alevilerden Nuriye ve Semih için 3 günlük açlık grevi

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) bileşenlerinden Montbeliard Alevi Kültür Merkezi (AKM) üç günlük açlık grevi yaparak, KHK ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için 132 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için yetkililere çağrı yaptı.

Devletin, Gülmen ve Özakça’nın hayatlarına devam edebilmesi için gereken adımları atmasını talep eden Montbeliard AKM’nin çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL kararnamesi ile işten atılan 5 bin akademisyen, 50 bin öğretmen ve 150 bin çalışandan sadece ikisi.

İşe geri dönme talebi ile başlattıkları direnişin 245, Açlık Grevinin 132. gününde Nuriye ve Semih yaşasın mücadelesinde açlığa ortak olmak, direnişi Avrupa saflarında büyütüp selamlamak, ses olmak için, üç günlük dönüşümsüz açlık grevinde olacağız.

İşlerine ve hayatlarına dönebilmeleri için haktan adaletten ve direnişten yana olan, Avrupa’da yaşayan halkları, demokratik kitle örgütlerini, kurumlarını ve tüm kesimleri, bulunduğumuz, yaşadığımız şehirde Nuriye ve Semih’e destek olmak için cağrıda bulunuyoruz.

Nuriye ve Semih ölür ise Bizim ADALET talebimizin tarihsel işlevi kalır mı?

EN SON EKLENENLER