İhraç edilen Dr. Dokuzoğuz: Adalet duygusunu kaybediyoruz

KHK ile ihraç edilen emekli Dr. Sabri Dokuzoğuz, ülkede adalet duygusunun kaybolduğunu belirterek, “Empatiyi besleyen iki duygu vardır. Bunlar merhamet ve adalet. Bunları hissetmeyen empati yapamaz ve insan olamaz, insancıllaşamaz. Bugün hep birlikte adalet duygusunu kaybediyoruz” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Ankara Tabip Odası (ATO), yönetim ve onur kurulunda görev yapan TTB Büyük Kongre Delegeleri’nden emekli Dr. Sabri Dokuzoğuz’un 14 Temmuz’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesine ilişkin Tabip Odası’nda toplantı düzenledi. Toplantıya, Dokuzoğuz da katıldı. Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, emekli bir insanın kamu görevinden men etmenin mantık sınırlarını aşan bir durum olduğunu belirtti.

Bulut, ihraç edilen emekli Dr. Dokuzoğuz’a ilişkin “Dr. Sabri, hasta hekim ilişkisini ritüel düzeyine ulaştıran, hastalarının yurt dışından bile özellikle tedavi olmak için geldiği, evrensel değerlerine sahip bir hekim. Sanatçı ruhlu, marangozluk hobisi olan sıra dışı bir hekim” diyerek “Şairlerin dünyasında şiirlerin güzel insanı” olarak nitelendirdi.

‘MUHALİFLER CEZALANDIRILIYOR’

OHAL’in fırsat bilinerek muhalif olanların haksız ve hukuksuz cezalandırılmak istendiğini belirten Bulut, “14 Temmuz’da ilan edilen KHK ile TTB MK Üyesi Dr. Ayfer Horasan, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen’de ihraç edildi. İşsizlikle ve itibar kaybıyla insanları cezalandırmayı amaçlayan bu ihraç furyası, Türkiye’nin demokratik ve hukuk devleti olma özelliğini kaybettirmiştir” diye konuştu.

‘NEYLE SUÇLANDIKLARINI BİLE BİLMİYORLAR’

Ardından konuşan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Sinan Adıyaman, hükümetin “FETÖ” operasyonlarını bahane ederek muhalifleri hedef aldığını vurguladı. Dokuzoğuz’un aynı zamanda bir insan hakları savunucusu olduğunu aktaran Adıyaman, şöyle dedi: “TTB MK, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra her türlü darbenin karşısında olduğunu belirtmişti. Ancak daha sonra OHAL yöntemleri ile mücadele yöntemleri seçilmiş hükümet tarafından. TTB de çalışma yürütmüş, ATO’da yöneticilik yapmış,TTB Merkez Konseyi’nde hali hazırda çalışma yürüten arkadaşlarımız ihraç edildi. Arkadaşlarımız neyle suçlandıklarını bile bilmeden haksız, hukuksuzca ihraç edildi.”

‘ADALET DUYGUSUNU KAYBEDİYORUZ’

Toplantıda konuşan Dr. Sabri Dokuzoğuz ise, ülkede adalet duygusunun kaybolduğunu ifade etti. İnsanları yalnız bırakmamak için adil olmaya çalıştığını aktaran Dokuzoğuz, “İnsanla hayvanı ayıran en önemli özellik empati yapabilme kabiliyetidir. Empatiyi besleyen iki duygu vardır. Bunlar merhamet ve adalettir. Bunları hissetmeyen empati yapamaz ve insan olamaz, insancıllaşamaz. Biz bugün hep birlikte adalet duygusunu kaybediyoruz” dedi.

Sözlerini bitiren Dokuzoğuz, İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in 56. sonesini okudu.

EN SON EKLENENLER