İstanbul’da Temmuz ortasında sağanak yağış

Gece saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran sağanak yağış nedeniyle İstanbulluları uyaran AKOM, sel riskinin olduğunu söyledi.

İstanbul’da gece aralıklarla yağan yağmur sabah saatlerinde şiddetlendi. Sabah 8.30’da havadaki siyah bulutlar nedeniyle gün aydınlanmadı. Meteoroloji dün yaptığı açıklamada şiddetli yağışlar karşı uyarmıştı. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyarmıştı.

İstanbul’da dün gece başlayan ve sabah saatleri itibariyle şiddetini arttıran sağanak yağmur nedeniyle sel riski arttı. Gökyüzündeki kara bulutlar nedeniyle sabah saatlerinde İstanbul karanlığa bürünürken, çakan şimşekler gökyüzünü ve şehri aydınlattı. Su birikintilerinin oluştuğu yollarda yürümekte zorluk çeken yurttaşlar, şemsiye, çanta ve poşetlerle de kendilerini yağmurdan korumaya çalıştı.

E5’TE SU BİRİKİNTİLERİ

Kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle E-5 karayolu ve bazı ara yollarda su birikintileri oluştu. Sağanak sebebiyle sürücüler ve yurttaşlar zor anlar yaşadı, trafikte aksamalar meydana geldi.

AKOM: SEL RİSKİ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM’un hesabından atılan tweette “#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sel riski ve fırtınaya dikkat! Yağmur ile birlikte hava serinliyor” denildi.

EN SON EKLENENLER