Kafi Baba Etkinlikleri belediyenin verdiği sözleri tutmamasına rağmen gerçekleştirldi

21. Finike Yuva Mahallesi Kafi Baba Etkinlikleri geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi.

Etkinlikler Kafi Baba Türbesine ziyaretle başlayarak dualar ve gülbanglarla devam etti.Kafi Baba’nın huzurunda semah dönülerek ; çeşitli ozanlar ve zakirler tarafından nefesler, deyişler söylendi.Yuvalı köyünün halkı aşure pişirerek lokma dağıttı.

Etkinlikde, araştırmacı yazar Ali Aksüt’ün sunuculuğunu yaptı. Etkinliğe Alevi Derneklerini Federasyonun yanı sıra birçok dernek kaltıldı. Ayrıca sanatçılar Aynur Güneş, Mehmet Ali Çağlak ve Derdiyoklar İkilisi’nin İhsan Güvercini katıldı.

Antalya Zetinköy Anadolu Aleviliği Yaşatma ve Koruma Derneği zakir Fahrettin Aksünger ve semah ekibi deyiş ve semahlarla ,yerel sanatçı Mehmet Ali Çağlar türküleriyle, Alevi Dernekleri Federasyonu’nun zakirleri Metin Öztürk ve Ahmet Bulut deyişleriyle etkinliğe katıldı.

Alevi Dernekleri Federasyon yönetimi ,İstanbul Nurtepe Cemevi başkanı Zeynel Şahan Dede birer konuşma yaparken, Finike Belediyesi ve Antalya Belediyesinin etkinliklerden haberi olup verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve yoklukları Yuvalılar, ziyaretçiler ve sanatçılarında tepkisini çekti.

Yuvalı’nın yerel halkı Akp’nin il meclis üyesi Bilal Turgut ve Antalya Side Başkanın bire bir il meclis beraberliğinde Kafi Baba etkinliğinin yapılmaması için ellerinden geleni yaptıklarını iletiler.Aynı zamanda Etkinliğin gerçekleştiği sırada Kafi Baba Türbesi içindeki Hz. Alinin resimleri kaldırılıp yerine Arapça Osman’ının Ömer’in levhaları asmışlar aynı zamanda Alevilere ait bu türbe ikiye ayrılarak bir bölümü mescitte çevriliyor.

Belediyenin, Kafi Baba Derneğine verdiği yemek dağıtımı, hizmet ve katılım sözünü hiçbirini tutmayıp, etkinliğin olduğu tarihinde köye ve türbeye giden yolda asfalt çalışması yapmaya başlandı ve bu yolları kapattılar bundan dolayı ziyaretçiler zor anlar yaşadı

Bu olumsuzluklara karşı etkinlik Yuvalı halkı,ziyaretçiler ve sanatçıların katkılarıyla Kafi Baba’ya ve yoluna hizmet edildi.

Kafi Baba yönetim başkanı Zeki Güler, Haydar Demirayak Dede ve Seyfettin Bulut Dede ve Alevi Dernekleri Federasyonu gelecek yıl etkinlikler için daha çok çalışacaklarını ilettiler.

EN SON EKLENENLER