Silopili Barış Annelerinden ‘ulusal birlik’ çağrısına destek

Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) ulusal birlik çağrısına destek veren Silopili Barış Anneleri, “Bir olmadığımız sürece Ortadoğu denilen bataklıktan çıkamayız” dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) yaptığı ulusal birlik çağrısına destek veren Silopili Barış Anneleri, Kürt halkının yıllardır özgürlük ve demokrasi için verdikleri mücadelesinin ancak birlik olunması durumunda anlam kazanacağını söyledi.

‘KURTULUŞUMUZ BİRLİK OLMAKTAN GEÇİYOR’

Ortadoğu’nun bir bataklık olduğunu dile getiren Barış Annesi Emine Oruç, “Kürt halkı olarak Ortadoğu’da bulunan çamur deryasında mücadele veriyoruz. Şayet boğulmak istemiyorsak ve bu çamur deryasından çıkmak istiyorsak birlik olmamız gerekiyor. Ulusal birlik çağrılarına artık kulaklarımızı tıkamamamız gerekiyor. Kurtuluşumuz birlik olmaktan geçiyor. Bunu anlamamız ve anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘ROJAVA’DA VE TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİLİYOR’

KNK’nin yaptığı ulusal birlik çağrısına Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin kulak vermesi gerektiğini söyleyen Oruç, “Barzani’ye sesleniyorum. Artık elini bu çamurdan çeksin. Elini Kürt halkına uzatsın bir olalım. Yürüttüğü siyaseti bıraksın. Kürt halkına düşmanlık edenler anlasın artık katliamlarla, tecavüzlerle, tutuklamalar, baskılar ve gözaltılar ile bir yere gelinmiyor. Kürtler, Rojava’da ve Türkiye’de demokrasi mücadelesi veriyor. Barzani artık yönünü bu mücadeleye dönsün ve demokrasinin sesini dinlesin” dedi.

‘DAİŞ ÇETELERİ ULUSLARIN GELECEĞİ İÇİN BULAŞICI HASTALIK’

DAİŞ çetelerinin ulusların geleceği için bulaşıcı bir hastalık olduğunu söyleyen Barış Annesi Zeynep Beğenir, “Barzani artık birlik için bir adım atsın. Kürdistan’a, düşmanlık etmekten vazgeçsin. IŞİD’i bulaşıcı bir hastalık gibi Kürdistan’ın bedenine bulaştırdılar. Canlarımız gitti. Kadınlarımız tecavüze uğradı, pazarlarda satıldı, katledildi. Başımıza gelmeyen şey kalmazken, Barzani hep izledi. Sen, ben kürdüm derken, en büyük düşmanlığı Kürt halkına Şengal’de yaptın” şeklinde konuştu.

‘KOBANÊ’Yİ KANLA İNŞA ETTİK’

Kürt halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine dünya halklarının şahitlik ettiğini ancak Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin 3 maymunu oynadığını belirten Beğenir, “Barzani artık Kürt halkına sırtını dönme, yüzünü dön. Kulaklarını Kürt gerçekliğine kapatma. Erdoğan ve sen yaptıklarınızdan vazgeçin. Biz hep birlikten yana olduk. Kürdistan’ın ve önderimizin özgürlüğü için yüzlerce canımız, çocuklarımız, evimiz gitti. Feda olsun. Dünya şahit oldu. Barzani artık birlik ve kardeşlik için bir adım atsın. Kobanê’yi kanla inşa ettik. Şimdi de Efrin’e saldırıyorlar utanmadan” dedi.

‘SAVAŞ HER YANIMIZI SARMIŞKEN BİLE PES ETMEDİK’

Kürt coğrafyası üzerinde yıllardır yürütülen kirli savaşa karşı, Kürt halkının barışı savunduğunu hatırlatan Barış Annesi Besna Öztürk, “Biz ne savaş istedik ne kan. Hep barış istedik. Savaş her yanımızı sarmışken bile pes etmedik. Ancak bir olmadığımız sürece başarılı olamayız. Dünyanın bizi tanıması ve irade olarak görmesi için bu kaçınılmaz bir gerçek. Yıllardır mücadele verdiğimiz doğrudur. Verilen mücadele boşuna değildi ama birlik olsaydık çoktan sonuç almıştık” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER