Başgardiyan iş yükünden dolayı tutukluları darp etmiş!

Şakran 3 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıplak aramayı kabul etmedikleri için darp edilen ve 6 gün boyunca müşahedede susuz bırakılan Cavit Yılmaz ve Haydar Eskiköy isimli tutuklular, kendilerini darp eden Efsan isimli Başgardiyanın “iş yükümden dolayı gerginim o yüzden sizi dövdüm” dediğini savundu.

İzmir Aliağa Şakran 3 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklulara yönelik hak ihlalleri artarak devam ediyor. 5 Temmuz’da “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiası ile tutuklanarak Şakran 3 No’lu T Tipi’ne gönderilen Cavit Yılmaz ve Haydar Eskiköy ile bugün (19 Temmuz) görüşen ÇHD avukatlarından Nazlı Akın ve Hasan Eren tutukluların yaşadığı hak ihlallerini anlattı.

‘6 GÜN SU VERMEMİŞLER’

Müvekkillerinin Şakran’a getirildiklerinde çıplak aramanın dayatıldığını, karşı çıkmaları ile birlikte 20 kişilik bir gardiyan ekibi tarafından darp edildiklerini aktaran avukat Nazlı Akın, “Haydar’ın darp esnasında bileği ve sol başparmağı şişmiş. Müvekkillerimiz geçici olarak müşahede odasına alınmış. 6 Temmuz sabahı müşahede odasına gelen gardiyanlar ‘size uygun suç tipi bulamadık. Ondan dolayı savcılıktan gelecek yazıyı bekleyeceksiniz’ diyerek müşahedede bekletmeye devam etmişler. 7 Temmuz sabahı ise müvekkillerimize ‘siz adli suçlusunuz’ diyerek adli tutukluların kaldığı koğuşlara götürülmek istediklerinde müvekkillerimiz tepki göstermiş. Bunun üzerine müvekkillerimiz tam 6 gün boyunca susuz bir şekilde müşahede odasında tutulmuşlar” dedi.

BAŞGARDİYAN: İŞ YÜKÜMDEN DOLAYI SİZİ DÖVDÜM

Müvekkillerinin bir saatlik çıkarıldıkları havalandırma dönüşünde ayakkabı araması dayatmasını kabul etmediklerinden kaynaklı hakarete maruz kaldıklarını ve ağır şekilde darp edildiklerini aktaran Akın, “Cavit, Efsan isimli başgardiyan tarafından ağır şekilde darp edilmiş. Haydar’ın araya girmesi sonucu 8 gardiyan orada Haydar’a saldırıyor. Haydar’ın kaburgalarında ve vücudunun birçok yerinde hasar oluştuğu için revire çıkartılmış. Fakat müvekkillerimiz darp raporu istediği halde rapor verilmeyerek iğne vurulup koğuşlarına yollanmış” diye konuştu. Darp olayının ardından Efsan isimli başgardiyanın müşahedeye gelerek müvekkillerine “iş yükümden dolayı gerginim o yüzden sizi dövdüm’ dediğini belirten Akın, müvekkillerinin suç duyurusunda bulunduğunu, 6’ncı günün ardından siyasi tutukluların bulunduğu koğuşlara alındıklarını söyledi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz cezaevi yetkilileri ise, “Böyle bir şey yok bilginiz olsun” iddiasında bulundu.

EN SON EKLENENLER