Kerestecioğlu: Görevden alınan bakanlar cemaat mensubu mu?

 Kabine değişikliğine ilişkin ciddi iddialarda bulunan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, “Görevden alınan bakanlar cemaat mensubu mu?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım görüşmesinin ardından yapılan kabine değişikliği kamuoyu ile paylaşılmasının ardından, değerlendirmelerde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, tartışma yaratacak iddia ortaya attı.

Meclis Genel Kurulunda konuşan Kerestecioğlu, iktidarın son bir yılda 15 Temmuz “darbe girişimi”ni bahane ederek ülkenin rejimini değiştirdiği değerlendirmesinde bulundu. Kerestecioğlu, “O günden bu yana tüm uygulamalar, her şey bir kişinin iki dudağı arasında olabilsin diye” yapıldığını söyledi.

‘ORTAKLAŞMA YOK’

Konuşmasının devamında kabine değişikliğine dair bir ortaklaşmanın olmadığına belirten Kerestecioğlu, şöyle devam etti: “Bugünde bunun bir örneğini yaşadık, Sayın Erdoğan, Binali Yıldırım’ı çağırdı ve yeni kabineyi tebliğ etti; istişare yok, ortaklaşma yok, sadece tebliğ edildi. Herkesin yüreği ağzındaydı, milletvekilleri ‘Acaba bakan olur muyum?’ diyordu, bakanlar ‘Koltuğumdan olur muyum?’ diyordu; biz de geçmiş olsun diyoruz.”

‘DEĞİŞİKLİKLERİN CEVABI BİR KİŞİDE’

Kabinede yapılan değişikliklerin halkın istekleri sonucu değil, bir kişinin çıkarları doğrultusunda yapıldığını vurgulayan Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiç kimseye güvenmediğini sözlerine ekledi. Keresteciğlu, devamla şöyle dedi: “Önemli değişiklikler var kabinede. Örneğin Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül olmuş ama bu değişiklik Sayın Bekir Bozdağ’ın ya da bu ülkede adalet olmamasından başarısızlığından kaynaklı değil elbette. Zaten kendisi Başbakan Yardımcısı olmuş. Ya da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür Bakanı olmuş. Ne yazık ki bu iktidarda Kültür Bakanlığı tenzili rütbe sayılıyor. Bu neden oldu? Kültür Bakanı, Türkiye’de sinemanın, tiyatronun, sanatsal üretimin bitme noktasına gelmesinden, turizmin can çekişiyor olmasından dolayı görevinden alınmadı ne yazık ki. Ya da Sayın Tuğrul Türkeş, babasının partisini karşısına alarak AKP’ye geçen, bu uğurda çok taviz veren Türkeş neden kabinede yok. Cevabı yine bir kişide. Tarım Bakanı değişmiş. Elbette sebebi çarpık tarım politikaları ve çiftçilerin içinde bulunduğu zor durum ve tarımın yönetilmemesi değil.”

‘GÖREVDEN ALINAN BAKANLAR CEMMAT MENSUBU MU?’

“Bu değişikliklerle görevden alınanlar cemaat mensubu mu? Tenzili rütbeye uğrayanların suçu ne?” diye sorma haklarının doğduğunu ifade eden Kerestecioğlu, parti devletine bir adım daha yaklaşıldığını söyledi.

EN SON EKLENENLER