Nuriye Gülmen 10 Ekim Katliam sanığı ile aynı yerde tutuluyor

Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen, 10 Ekim katliamının tutuklu sanıklarından Hatice Akaltın ile aynı koridordaki hücrelerde tutuluyor. Gülmen, avukatları aracılığıyla “Sürekli tekbir getiriyor. Katliamı hatırlıyor ve katliamı yeniden yaşıyor gibi oluyorum” mesajını gönderdi.

Tutulduğu Sincan Cezaevi’nde öğretmen Semih Özakça ile birlikte açlık grevinin 133’üncü olan Nuriye Gülmen, 10 Ekim Katliamı sanığı Hatice Akaltın ile yan yana kovuşlarda tutuluyor. Gülmen, bu duruma dair avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi.

Dün Gülmen ve Özakça’yı ziyaret eden Avukat Ayşegül Çağatay, Gülmen’in bulunduğu koridorda, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da DAİŞ tarafından düzenlenen katliamın sanıklarından Hatice Akaltın ile aynı koridordaki hücrelerde tutulduğu belirtti. Sanık Akaltın’ın sürekli tekbir getirdiğini belirten avukat Çağatay, “Nuriye bu durumdan çok rahatsız. Koridorda sürekli tekbir atıyormuş. Nuriye çok huzursuz bu durumdan. Katliamı tekrar yaşıyormuş gibi hissediyor” dedi.

AKALTIN KİMDİR?

Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurmak, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet Etmek suçlarından yargılanan Hatice Akaltın, tutuklu sanıklardan Metin Akaltın’ın eşi. Katliamın organizatörü ve bombacıları Ankara’ya getiren Halil İbrahim Durgun’un kendini patlattığı iddia edilen evde, Durgun’un eşi Esin Altıntuğ ile birlikte yakalanan Hatice Akaltın, 16 Aralık 2015 tarihinde tahliye edilmişti. Ankara katliamı davasında ara duruşmada yakalama kararı çıkartılan Akaltın, 18 Nisan günü Antep’te yakalanmış, 19 Nisan günü de hakkında tutuklama kararı verilmişti.

EN SON EKLENENLER