Polisin öldürdüğü Necmettin Fendik toprağa verildi

Yüksekova’da polisin baskın yaptığı evde açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 7 çocuk babası Necmettin Fendik binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Güngör mahallesinde dün polisin baskın yaptığı evde açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 7 çocuk babası Necmettin Fendik toprağa verildi. Ağır yaralı halde kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Fendik’in cenazesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde yapılan otopsinin ardından gece saatlerinde Yüksekova’ya getirildi. Sabah saatlerinde binlerce kişi tarafında Kışla Mahallesi Camii’nden alınan cenaze, ağıt ve feryatlar eşliğinde Orman mahallesinde bulunan mezarlığa getirildi. Fendik, dini vecibelerinin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Fendik’in taziyesi öldürüldüğü mahalle olan Güngör mahallesinin camisinde kabul edilecek.

EŞİ BASKIN ANINI ANLATMIŞTI

Baskın anını ajansımıza değerlendiren Fendik’in eşi Kudret Fendik, inşaat işçisi olan eşinin gece saat 01.00 gibi eve geldiğini belirterek şunları söylemişti: “Mahalleye baskın yapan polis bizim evin kapısını sert bir şekilde vurdu. Eşim kilitli olan kapıyı açarken kurşunlandı. Eşim vurulduğu anda yanına gitmek istedim ama beni engelleyen polis ağzımı kapattı. Komşularının kafalarını pencereden çıkarmalarına dahi izin vermediler. Kim geldiyse uzun namlulu silahlar doğrultup ölümle tehdit ettiler. Polis 9 aylık Efrin’imi de alıp yere fırlattı. Babasının yere serili bedeninin üzerine atlayan bir diğer çocuğumu da darp ettiler. Eşimi öldürmeye çalışanlar bizi uzaklaştırarak senaryo hazırlamaya başladılar. Olay yeri inceleme bile çağırmadılar. Ellerine giydikleri eldivenlerle bir şeyler yapıyorlardı. 2 saatin ardından olay yerine ambulans çağırdılar, eşimi hastaneye kaldırdılar. Eşimin hastaneye kaldırılmasının ardından da mahallede abluka bitmedi. Bizim hastaneye dahi gitmemize izin vermediler. Bize yaşatılanlar tam bir vahşetti.”
 

EN SON EKLENENLER