Eğitim Destek Evi soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da Eğitim Destek Evi’ne (EDEV) yönelik başlatılan soruşturmada 2 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Kayapınar Belediyesi’ne bağlı olan ve ekonomik durumu olmayan yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim veren Eğitim Destek Evi’ne (EDEV) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi dün akşam saatlerinde Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından Musa Ayman, Mustafa Balin ve Berfin Aydoğan serbest bırakıldı. Fatma Şık ve Metin Ablay, “örgüt üyesi oldukları” iddiasıyla tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Hakimlikteki sorgularının ardından Şık ve Ablay tutuklandı.

16 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Aynı soruşturmada gözaltına alınan Avaşin Küçükbiltekin, Beyaz Kaya, Nadire Karakoyun ve soyadı öğrenilmeyen Dilan isimli yurttaş, 18 Temmuz salı günü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltında tutulan Ali Rıza Akdeniz, Ali Rıza Özkal, Mehmet Ali Altunkaynak’ın ise ne zaman adliyeye sevk edileceği konusunda bilgi edinilemedi. Soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.
EDEV’e yönelik 2014 yılında başlatılan soruşturma kapsamında 14 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi “Örgüt üyesi olmak” ile suçlanıyor.

EN SON EKLENENLER