‘Hukuk yargısız infaza dönüştü’

 Avukatların tutuklu meslektaşları için “Adalet Nöbeti” buluşmasında konuşan Avukat Kemal Aytaç, yargının tek adamlık diktatörlüğün inşası için bir silah olarak kullanıldığını söyledi.

Çok sayıda avukat, tutuklu bulunan meslektaşları için Şişli Kent Kültür Merkezi’nde “Adalet Nöbeti” buluşması gerçekleştirdi. Etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başka Orhan Erinç, Cumhuriyet gazetesinin tutuklu bulunan muhabir ve avukatlarının aileleri, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve çok sayıda avukat, gazeteci ve sanatçı katıldı. “#adaletnöbeti” pankartının açıldığı salonda Cumhuriyet gazetesine yönelik yapılan baskı ve operasyonlara ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

‘YARGI, DİKTATÖRLÜĞÜN İNŞASI İÇİN SİLAH OLARAK KULLANILIYOR’

“Adalet Nöbeti”ni başlatan avukatlar adına konuşan avukat Kemal Aytaç, nöbeti tutuklu meslektaşları, HDP eşbaşkanları ve vekilleri, gazeteciler, belediye başkanları, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için tuttuklarını belirterek, “Onlar tutuklu olduğu sürece hiçbirimiz özgür değiliz. Çünkü kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” dedi. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve keyfiliğin yaşandığı bir dönem hatırlamadığını kaydeden Aytaç, hukuk ve yargının siyasal iktidarın elinde yargısız infaz aracına dönüştüğünü söyledi. Yargının siyasal alanın temizlenmesi için kullanıldığını dile getiren Aytaç, yargının tek adamlık diktatörlüğün inşası için bir silah olarak kullanıldığını belirtti. Ülkenin açık cezaevine dönüştüğünü ifade eden Aytaç, “Bu yüzden zulüm varsa direniş de vardır” diye konuştu.

Aytaç’ın konuşmasından sonra Şair Ahmet Telli, tutuklu bulunan avukatlar, Gülmen ve Özakça için şiir okudu.

Etkinlikte avukatların tutuklu meslektaşları için Çağlayan Adliyesi’nde başlattıkları Adalet Nöbeti’nin 16’ncı haftasına katılım çağrısı yapıldı.

EN SON EKLENENLER