İki cinayet ve çok sayıda cinsel saldırının faili dışarıda

Bismil’de iki cinayet işleyip, bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan İrfan Uçar adlı kişi, “Psikolojisi iyi değil” denilerek kaldırıldığı hastanede “Psikolojisi iyi” raporuna rağmen salıverildi. Birçok kişiye cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkan Uçar’ın salıverilmesi mahalleliyi endişelendiriyor.

Mardin’den Diyarbakır Bismil ilçesine annesiyle mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen 12 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kız çocuğu, İrfan Uçar (35) adlı erkeğin cinsel istismarına maruz bırakıldığı öğrenildi. Uçar aynı zamanda çocuğun annesini ve kendi babasını da öldürdüğü ortaya çıktı.

ANNEYİ ÖLDÜRDÜ KIZINA İSTİSMARDA BULUNDU

Saldırının gerçekleştiği Tepe Mahallesi sakinlerinden edinilen bilgiye göre, 2003 yılının yaz aylarında anne ve çocuğu kaçıran Uçar, anneyi öldürdükten sonra aynı tarihlerde çocuğa cinsel saldırıda bulundu.

UÇAR 3 AY SONRA SERBEST BIRAKILDI

Cinsel saldırıya uğrayan çocuk hakkında bilgi edinilmezken, olayın ilçede duyulmasının ardından Uçar tutuklandı. Tutuklu kaldığı cezaevinden “Psikolojisi iyi değil” denilerek, Elazığ Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde sevk edilen Uçar, çok kısa bir süre içinde “Psikolojisi iyi” olduğuna dair rapor verilerek taburcu edildi. Uçar, cezaevinden 3 ay sonra salıverildi.

14 YIL BOYUNCA FARKLI KİŞİLERE İSTİSMARDA BULUNDU

Uçar’ın 2003’ten 2017’ye kadar farklı kişilere de cinsel saldırıda bulunulduğu mahalleliler tarafından belirtiliyor. Aile bireylerine de şiddet uygulayan İrfan Uçar’ın tutuklanması için Tepe Jandarma Karakolu’na başvuran baba Bışar Uçar, yıllarca girişimde bulunduğunu ancak hakkında hiçbir işlemin yapılmadığını aktardı.

BABASINI DA ÖLDÜRDÜ

Uçar, en son kendisinden şikâyetçi olan babasını da geçtiğimiz Pazar günü evde boğazını keserek öldürdü. Mahalleliler, öldürülen baba Uçar’ın, kendilerine oğlu tarafından sürekli tehdit edildiğini ve “Kapı açılmadığı zaman ise, ya kapıyı açarsın ya da boğazını keseceğim” dediğini aktardı.

Anne ve kız kardeşi ise şiddetten kaçarak başka bir şehre göç ettiği öğrenildi.

Mahalleliler, Uçar’ın serbest bırakılmasından sonra aynı mahallede bulunan mısır tarlalarında saklandığını iddia etti. Mahalleli, can güvenlikleri olmadığını dile getirerek, endişelerini aktardı.

EN SON EKLENENLER