Yüksekdağ’a verilen bir ceza daha onandı

Adana’da daha önce 10 aylık hapis cezasının onanması sonucu parti üyeliği ve vekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yine Adana’da verilen 1 yıllık hapis cezası onandı.

Daha önce yine Adana’da hakkında verilen 10 aylık cezanın onaylanması sonucu parti üyeliği ve vekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın bir cezası daha onandı. Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nin “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılamak” suçlamasıyla Yüksekdağ’a verdiği 1 yıllık hapis cezası Antep Bölge İdare Mahkemesi 4. Dairesi tarafından onandı.

BİR AYDA İKİNCİ CEZA

Yüksekdağ, 10 Ekim 2015’te Ankara’da yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için 12 Ekim’de Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğinde konuşmuştu. Yüksekdağ hakkında konuşmasından dolayı Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini aşağılama” suçlamasıyla yargılanan Yüksekdağ’a 8 Haziran’da görülen karar duruşmasında 1 yıllık hapis cezası verilmişti.

VEKİLLİĞİ DE ADANA’DAKİ CEZADAN DÜŞMÜŞTÜ

Öte yandan Yüksekdağ’ın vekilliğinin ve parti üyeliğinin düşürülmesine neden olan ceza da Adana’dan verilmişti. Adana’da 13 Şubat 2012 tarihinde bir cenaze törenine katıldığı için hakkında Adana 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Yüksekdağ’a 10 aylık hapis cezası verilmişti. “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Yüksekdağ’a verilen ceza Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

EN SON EKLENENLER