Demirtaş: IŞİD ve türevlerine destek verenler hesabını verecek

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç katliamına dair gönderdiği mesajda, “IŞİD ve onun türevlerine, zihniyetlerine dolaylı veya doğrudan destek olanlar, sessiz kalanlar tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 33 gencin yaşamını yitirdiği Suruç katliamına dair, “33 devrimci genci anıyorum” başlıklı bir mesaj gönderdi.

Demirtaş’ın tutulduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden mesajı şöyle: “IŞİD barbarlığının saldırıları nedeniyle yakılıp yıkılan Kobanî’deki çocuklara oyuncak ve eğitim araç gereçleri götürmek için yola çıkan gençlerin Suruç’ta IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamlarını yitirmelerinin yıl dönümünde içinde bulunduğum duygular, o gün yaşadığım duygularla aynı.

IŞİD ve onun türevlerine, zihniyetlerine dolaylı veya doğrudan destek olanlar, sessiz kalanlar tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir.

Kobanî halkları ile köprü kurmanın, dayanışmanın sembolü olan yaşamını yitiren 33 devrimci genci minnet ve saygıyla anıyorum. Katliamdan yaralı kurtulanlara, ailelere ve dostlarına selamlarımı iletiyorum.”

EN SON EKLENENLER