Ege’de deprem

 Muğla merkezli Ege Bölgesi’nin birçok şehrinde hissedilen 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yurttaşları sokaklara döktü. Can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Muğla açıklarında saat 01.31’de deprem meydana geldi. Deprem Ege Bölgesi’nin birçok kentinde hissedildi. Deprem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) göre 6.3 büyüklüğünde ve yerin 10 km altında meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsi ise depremin 6.2 şiddetinde ve yerin 5 km altında meydana geldiğini açıkladı.

Depremden hemen sonra yurttaşlar sokaklara döküldü. Deprem sonrası Bodrum’da deniz suyunun yükseldiği öğrenildi. Birçok yerde elektrikler kesildi, yollarda ise çökmelerin olduğu bildirildi.

Sarsıntı İzmir merkez ve Fethiye’ye kadar geniş kıyı şeridinden de hissedildi. Depremin ardından yurttaşlar kendilerini açık alanlara attı.

YUNANİSTAN: 6.6 ŞİDDETİNDE

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.6 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise depremi 6.7 şiddetinde açıkladı ve merkez üssünü Bodrum yakınları olarak gösterdi.

BODRUM: ÇOK KORKTUK!

Depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bodrum’un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çok şiddetli bir sarsıntının meydana geldiğini belirterek, “Gerçekten Bodrum ilk defa böyle şiddetli bir depreme maruz kaldı. Allaha çok şükür şuana kadar bize herhangi bir kötü haber yansımadı, inşallah da yansımaz. Elektrik direğinin devrilmesinden dolayı elektrikler kesik. Ufak yangınlar var. Bir de yollarda çökme ve toprak kaymaları var. Bunun dışında herhangi bir ev yıkılması, herhangi bir can kaybı ile ilgili bir bilgi gelmedi. Bu tabi bizi biraz mutlu etti ama çok korktuk!” dedi.

MUĞLA BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, depremle ilgili şunları söyledi: “Şu anda tüm ekiplerimiz dolaşıyor. Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefek duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu. Onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer’den Bodrum’a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu.”

MUĞLA VALİSİ: BİRKAÇ KİŞİ HAFİF YARALANDI

Muğla Valisi Esengül Civelek, depremin hemen ardından detaylı bir çalışma başlattıklarını söyledi. Yurttaşların depremin yarattığı korku nedeniyle sokaklarda olduğuna işaret eden Civelek, şu bilgileri verdi: “An itibarıyla tüm ilçelerimize ulaştık. İlk bilgilere göre kent genelinde can ve mal kaybımız yok. Yıkılan bina yok. Ancak bir kaç kişinin korkma nedeniyle düşme sonucu, atlama nedeniyle hafif yaralandıklarını öğrendik. Elektrik kesintisi yok. Deprem nedeniyle birkaç arıza oluşmuş durumda. Onun üzerinde çalışıyoruz.”

EN SON EKLENENLER