Roboskili aileler: Adalet çığlığımız Suruç için de yükselecek

Adalet arayışlarının 290’ıncı haftasında bir araya gelen Roboskili aileler, Suruç’ta katledilen 33 genci anarak, “Roboski için yükselttiğimiz adalet çığlığımızı Suruç için de yükselteceğiz” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde TSK’ye bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 290’ıncı haftasında yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Ellerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğrafları ile üzerinde “Roboski için, adalet için, failler yargılansın” yazılı pankart taşıyan aileler adına Veli Encu açıklamada bulundu.

‘BARIŞTAN DEĞİL SAVAŞTAN YANA OLDULAR’

Her türlü adaletsizlik, zulüm ve katliamlara asla teslim olmadıklarını belirten Encu, yaşadıkları tüm acılara rağmen barış ve adalet mücadelelerinden vazgeçmediklerinin altını çizdi. Gerçek bir barışın getirilmesi için Roboski’den başlanılması gerektiğini belirten Encu, “Çağrılarımıza 5 yıldır kulak tıkıyorlar. Çocuklarımızı katledenleri koruyup kolladılar, barıştan yana değil savaştan yana oldular” diye belirtti.

‘ÇIĞLIĞIMIZI SURUÇ İÇİN DE YÜKSELTECEĞİZ’

Kobanê’yi inşa etmek için 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde bir araya geldikleri esnada katledilen 33 yurtsever ve sosyalist genci de anan Encu, “Tıpkı Roboski gibi bu dosyanın da üzeri örtüldü. Asker ve sivil bürokrasi içerisinde, bu katliama yardım edenler korundu ve aklandı. Roboski için yükselttiğimiz adalet çığlığımızı Suruç için de yükselteceğiz. Bunların hesabını soracağımız günlere ulaşana dek mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER