‘Anons’ filminin gösterimi yapıldı

 Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları dönemini konu alan “Anons” isimli kısa metrajlı filmin gösterimi Yapım13’te gerçekleşti.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları dönemini konu alan “Anons” isimli kısa metrajlı film gösterimi Yapım13’te yapıldı. Filmin oyuncuları ve Surlu ailelerin katıldığı gösteriminin ardından filmin yönetmeni Cabbar Alp konuştu.

Alp, “Kürdistan’da yaşanan olaylarda biz burada nasıl bir ses olabiliriz, toz duman arasında yaşanan ve görünmeyen acıları nasıl gösterebiliriz dedik. Onun için bu filmi çektik” dedi.

’90’LI YILLARDAN DAHA KÖTÜ GÜNLERDİ’

Filmi izlemeye gelen seyircilerden Arife Tutacak ise o dönemde Sur’a misafir olarak gittiklerini belirterek şunları şöyledi; “Gittiğimizde orası yasaklı alandı. Sürekli anonslar yapılıyordu ve sürekli polisler vardı. Sur’un içine girmedik abimin evi Sur’un dışındaydı, oraya gittik. O gün sabaha kadar bomba ve silah seslerinden yatamadık. Oradaki okulu komple karakola dönüştürmüşlerdi. Sur’un etrafındaki evlerin üzerine ışıklar veriyorlardı. Kimse dışarı çıkamıyordu ve başkalarıyla konuşamıyordu. 90’lı yıllardan daha kötüydü. Biz o dönemin şahitleriyiz. Bu kısa filmde de bir bir yaşadık.” Sur’da o savaş döneminden kalanların hepsinin sivil olduğunu söyleyen Tutacak, “Orada rehin tutmuşlardı. Birçok kişi öldürüldü ve tutuklandı” dedi.

‘SUR’DA YAŞADIKLARIMI FİLMDE HİSSETTİM’

Yasaklı dönemde annesi Arife Tutacak ile Sur’a giden ve kısa filmde oynayan Numan Tutacak, “Her yerde çatışma vardı. Mermi, havan sesleri vardı. Filimde oynarken de bütün onları yaşadım. O psikoloji ile o filmde oynadım” diye konuştu.

Filmde oynayan diğer bir oyuncu Rojhat Kanat (14), “Oynadığım filmde sanki gerçek bir savaş varmış gibi hissettim” diye belirtti.

EN SON EKLENENLER