İhraçlar protesto edildi: Artık yeter

TÜM BEL-SEN, son çıkarılan 692 sayılı KHK ile üyelerinin ihraç edilmesini protesto ederek, “Korku duvarı aşıldı. Yaşanılabilir bir toplum ve ülke için artık yeter” dedi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN), son KHK ile üyelerinin ihraç edilmesine ilişkin şube binası önünde açıklama düzenledi. “OHAL’e KHK’lere hayır” pankartının taşındığı açıklamaya, KESK, SES, Eğitim Sen ve KHK ile ihraç edilen emekçiler katıldı. Açıklamada sık sık “Kayyumlar gidecek biz kalacağız”, “İktidar işimizden elini çek” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

‘KORKU İMPARATORLUĞU YARATILDI’

Açıklamayı yapan TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, kendini her şeyin üstünde gören bir dikta anlayışının yine bir gece yarısı kararnamesiyle yüzlerce emekçiyi işten atmasını protesto etmek için bir araya geldiklerini belirtti. Her türlü hak arama talebinin polis şiddetiyle bastırılmaya çalışıldığını vurgulayan Yıldırımcı, “Adeta bir korku imparatorluğu yaratılarak tüm toplum tek adam diktatörlüğüne diz çökertilmeye çalışılmaktadır” dedi.

‘BELEDİYELER HALKTAN KOPARILMAK İSTENİYOR’

Yıldırımcı, devlet erkânın televizyonlarda “demokrasi nutukları” attığı 14 Temmuz gecesinde yayınlanan 692 sayılı KHK ile 8’i şube başkanları 572 sendika üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kamu emekçisinin daha işten atıldığını aktardı. Yıldırımcı, “Göstermektedir ki siyasi iktidar kayyumla gasp ettiği halkın belediyelerini halktan tamamen kopartmak için buralardaki emekçileri özel olarak hedef seçmiş ve kamudan ihraçlarına karar vermiştir” diye belirtti.

‘HAYIR ARTIK YETER’

Kıyımların bölge ile sınırlı kalmadığının altını çizen Yıldırımcı, siyasi iktidarın tüm ülkenin hatta dünyanın hayretle izlediği bu hukuksuz ve anlamsız uygulamalarının aslında gücünden değil çaresizliğinden işlediği suçlardan kaynaklandığını ifade etti. “Korku duvarı aşıldı” diyen Yıldırımcı, yaşanılabilir bir toplum ve ülke için “Hayır, artık yeter” dedi.

‘HÜKÜMETİN MEMURU DEĞİL KAMU EMEKÇİSİYİZ’

KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar da, bir yılını dolduran OHAL süresince 26 KHK’nin çıkarıldığını hatırlatarak, şöyle dedi: “İktidar diyor ki; her şey tek olacak. Tek iktidar olacak. Tek parti olacak. Tek sendika olacak. KESK olarak hükümetin ve devletin memuru olmadığımızı 25 yıldır kanıtlıyoruz. Biz kamu emekçisiyiz.”

Herkes için adalet istediklerini söyleyen Çuhadar, kamu emekçilerine verilen her türlü cezaya itiraz edeceklerini aktardı.

‘DEMOKRASİDEN BAŞKA ÇARE YOK’

Suçu ne olursa olsun herkesin adil yargılanma hakkı olduğunu belirten Çuhadar, listelerin kimler tarafından hazırlandığını bildiklerini sözlerine ekledi. “Tarih bize göstermiştir hiçbir faşizan uygulama sonsuza kadar süremez” diyen Çuhadar, “Tekçilik asla başarılı olamaz demokrasiden başka çare yoktur” diye konuştu.

Açıklama alkış ve “Sur halkı yalnız değildir” sloganıyla son buldu.

EN SON EKLENENLER