‘İzmir Gaz’da adalet istiyoruz’

İzmir Gaz’da sendikalı oldukları için 23 işçinin işten çıkartılması protesto edildi. Eylemde işçiler neden sendikalı olduklarının gerekçelerini de açıkladı.

İzmir Gaz’da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Elektrik, Gaz, Su Çalışanları Sendikası (Enerji-Sen) üyesi 23 işçinin “Sendikalı oldukları” gerekçesiyle işten atılması protesto edildi. İzmir Gaz Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eylemde, “Sendika haktır engellenemez, İzmir Gaz’da adalet istiyoruz” pankartı açıldı. İşten çıkarılan işçilerin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi de eyleme katıldı.

SENDİKA ANAYASAL HAKTIR

İşçiler adına açıklama yapan Enerji Sen Genel Merkez Yöneticisi Tarık Yüce, işçilerin yaz, kış, yağmur, kar demeden İzmirlilerin enerji ihtiyacını karşıladığını ve sendikalı olmanın temel hakları olduğunu söyledi. Sendikal haklarının Anayasa ve uluslararası sözleşmelerce güvence altında olduğunu hatırlatan Yüce, “Buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Yaşanan bütün bu haksızlıklara ve hukuksuzluklara, baskılara ve yıldırmalara rağmen kazanan onurlu İzmir Gaz işçileri olacaktır” dedi.

Yüce, İzmir Gaz’da çalışan emekçilerin sendikaya üye olma gerekçelerini şu şekilde sıraladı: “Kullandığımız ekipmanlar işçi sağılığı ve iş güvenliği açısından yetersizdir. Can güvenliği istediğimiz için sendikalı olduk. İş kanununa göre haftalık çalışma süresi 45 saat olmasına rağmen bunun çok üzerinde sürelerle çalışıyoruz ve karşılığını alamıyoruz. Fazla mesai ücretlerimizi alabilmek için sendikalı olduk. Aldığımız ücretler insanca bir yaşam için yeterli değildir. İnsanca yaşamak için sendikalı olduk. İzmir Gaz’da bizim alın terimiz ve emeğimiz vardır. Emeğimize adil davranmamıştır. Adalet istediğimiz için sendikalı olduk.”

EN SON EKLENENLER