Sarıyıldız’ın vekilliğinin düşürülmesi süreci resmen başladı

 HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın vekilliğinin düşürülmesi için Karma Komisyon raporu Genel Kurula sevk edildi.

Meclis Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın devamsızlık gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülmesi için raporunu Genel Kurula sevk etti.

Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında, Sarıyıldız’ın devamsızlık dosyasına ilişkin komisyon bünyesindeki Hazırlık Komisyonu raporunu görüşmek için basına kapalı toplandı.

Toplantıya yazılı bir savunma sunan Sarıyıldız, “Rakiplerini demokratik yol ve yöntemlerler alt edemeyen siyasi iktidar zor ve hile ile yenmeye çalışmakta, bu şekilde demokratik siyasetin tasfiye etmeyi amaçlamaktadır. Milletvekillerinin devamsızlığını düzenleyen iç tüzüğün 183. maddesi milletvekilleri arasında partilerine göre bir ayrım yapmamaktadır. Bu maddenin tüm milletvekillerine eşit bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Ancak burada görülmektedir ki benzer durumda olan vekiller değil sadece şahsım da dahi olmak üzere iki vekil üzerinden süreç işletilmektedir. İç tüzüğün ilgili maddesi ve yasalar siyasi iktidar tarafından eğilip bükülerek muhalefet üzerinde bir baskı aracına dönüştürülmüştür. Vekilliğimin haksız ve hukuksuz bir biçimde tamamen çifte standar uygulanarak düşürülmek istenmesi; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti tarafından şahsıma yönelik olarak başlatılan ve halen devam eden siyasi bir linç kampanyasının devam olarak görmek gerekiyor” dedi.

Komisyon, buna ilişkin hazırlayacağı raporu Meclis Genel Kuruluna sunacak ve nihai karar orada verilecek.

Sarıyıldız ile birlikte aynı gerekçe ile vekilliği düşürülmek istenen HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’in de raporu Genel Kurula sevk edilmişti.

EN SON EKLENENLER