Almanya Cumhurbaşkanı: Türkiye’ye karşı yaptırımları destekliyorum

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman hükümetinin Türkiye’ye karşı açıkladığı yaptırımları desteklediğini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ZDF kanalına verdiği yaz söyleşisinde Alman hükümetinin geçen hafta Türkiye’ye karşı açıkladığı yaptırımları desteklediğini söyledi.

Steinmeier, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Yıllardır bu devlette kendisi ve partisi ile beraber çalışan kişiler ya takibata uğradı ya hapiste ya da ağzını açamıyor. Bunu kabul edemeyiz” dedi. Steinmeier, “Buna net bir şekilde ‘dur’ demenin ülkemiz için kendine saygı meselesi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

GABRİEL: TÜRKİYE POLİTİKAMIZI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Almanya’daki Türklere hitaben yazdığı mektup Bild gazetesinde dün yayımlanmıştı. Alman vatandaşlarının Türkiye’de tutuklanması nedeniyle Türkiye’ye karşı yeni bir politika benimsemek durumunda kaldıklarını ifade eden Gabriel mektubunda, “Alman hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecek. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye’ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa’da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız” demişti.

ERDOĞAN YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu sabah Körfez ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Gabriel’e şöyle yanıt vermişti: ” Kimsenin Türkiye’nin iç işlerine karışmaya hakkı yoktur. Ajan ve provokatörlük yapanlara karşı Türkiye Cumhuriyeti elinden geleni yapacaktır… Alman Dışişleri Bakanı’nın şahsında Alman yetkililerine şu ana kadar bir şeyi devamlı söyledim: Lütfen, bizler NATO’da beraberiz. Avrupa Birliği süreci içinde müzakereci bir devletiz. Dolayısıyla aramızdaki stratejik ortaklık yeni değil. Uzun zamandır olan bir ortaklığımız var. Bu ortaklığa gölge düşürecek herhangi bir adım atılmamalıdır.”

EN SON EKLENENLER