Dersim’de sivillere yönelik saldırılar sürüyor: Askerler arıcı mağarasını ateşe verdi

Dersim’in Nazimiye ilçesinde operasyonun sürdüğü bölgede arıcılık yapan Munzur Sünger’in malzemelerinin olduğu mağara askerlerce ateşe verildi. Yangına müdahale etmek isteyen arıcıya askerler engel oldu.

Dersim’in Nazmiye ilçesi Han köyü yakınında süren askeri operasyon kapsamında havadan bombalanan bölge askerler tarafından ablukaya alındı. Minibüs şoförü Ercan Güneş adlı sivilin yaşamını yitirdiği ve 2 köylünün gözaltına alındığı köyde bombardımandan etkilenerek evlerinden ayrılan köylüler, Pülümür ilçesine bağlı Kırmızıköprü köyüne gitti.

ARICI MAĞRASI ATEŞE VERİLDİ

Operasyonun yapıldığı bölgede bulunan Dizik köyünde arıcılıkla uğraşan Munzur Sünger, depo olarak kullandığı mağara askerlerce ateşe verildi. Sünger, 100’e yakın arı kovanı, bal süzme makinası, bal dinlendirme makinası gibi birçok malzemesinin olduğu depo o esnada yol kenarında bulunan askerler tarafından ateşe verildiğini söyledi.

ASKER ATEŞ AÇTI

Depoda çıkan yangını görmesiyle müdahale etmek istediğini belirten Sünger, “Depoya doğru koşarken yol kenarında bulunan zırhlı araçtan inen bir asker havaya iki el ateş açtı. Yerimde durakaldım ve bir şey yapamadım, sadece seyrettim” dedi

MALZEMELER KULLANILACAK HALDE DEĞİL

Geçimini arıcılıkla sağladığını ve işinde kullandığı malzemelerin gözü önünde yanmasına sadece baktığını anlatan Sünger, askerlerin bölgeden uzaklaşmasıyla kovalarla çektiği su ile ateşi söndürdüğünü ancak geriye kalan malzemelerin kullanılacak halde olmadığını söyledi.

 

EN SON EKLENENLER