Gülmen ve Özakça’ya destek için Ankara’da buluşanlara müdahale: En az 30 gözaltı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için Ankara’da buluşanlara müdahale eden polis, en az 30 kişiyi gözaltına aldı. Müdahale sırasında bir kişinin kolu kırıldı.

Tutuldukları Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinin 137’nci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için Ankara’da buluşan destekçilere, polis sert müdahalede bulundu.
43 kurumun bir araya gelmesiyle kurulan Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla Ankara’da buluşan yüzlerce kişiye dönük polis müdahalesinde en az 30 kişi gözaltına alındı. Güvenpark’ta bir araya gelen kitlenin slogan atması üzerine polis herhangi bir uyarıda bulunmadan müdahale etti. Müdahale sırasında en az 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların bazı yurttaşlar, polis tarafından darp edilerek, yerlerde sürüklendi.

BİR EYLEMCİNİN KOLU KIRILDI

Bir polisin ise gözaltına aldığı iki kadının kafalarını bir birine vurarak işkence yaptığı görüldü. Müdahale sırasında bir eylemcinin kolu polis tarafından kırıldı. İsmi öğrenilemeyen yurttaş, kolu kırıldığı sırada çığlıklar içinde “İşkence gören birini savunduğum için kolumu kırdılar” diye bağırdı.

GAZETECİLERE POLİS ENGELİ

Polis müdahalesine tepki gösteren çevredeki yurttaşlar, “Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganları attı. Polisler bu yurttaşlara da “dağılın” anonsu yaptı. Öte yandan sarı basın kartı bulunmayan gazetecilerin çekim yapması da polis tarafından engellendi.

Güvenpark civarında uzun süre devam eden müdahale sonrası Kızılay’a ve meydana çıkan sokaklar polislerce tutuldu. Polis, şüpheli gördüğü yurttaşları gözaltına alırken, destekçi gruplar yer yer bir araya gelerek slogan atıyor.

EN SON EKLENENLER