Saçılık’tan polise: Ne geçti elinize?

Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemine müdahale eden polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Eylemin simge ismi Veli Saçılık, “İşkence ettiniz, kaç kişiyi gözaltına aldınız ne geçti elinize” diye tepki gösterdi.

Tutuldukları Sincan Cezaevi’nde açlık grevinin 136’ncı gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemleri sürüyor. Konur Sokak’ta bir araya gelen ve 256 gün önce “işimizi geri istiyoruz” eyleminin başladığı İnsan Hakları Anıtı’na yürümek isteyen gruba polis tarafından izin verilmedi.

“Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganı atan kitleye polis müdahale etti. Polis, şiddet kullanarak yurttaşları Konur Sokak’ın sonuna doğru uzaklaştırdı. Müdahale sırasında polis biri kadın 3 kişiyi gözaltına aldı.

Yüksel Caddesi eylemlerinin simge ismi Veli Saçılık’ta eyleme katıldı. Ampute kolu polis şiddeti sonucu kırılan Saçılık, eyleme omzuna taktığı bandajıyla katıldı. Saçılık’a eşi Neylan Yılmaz da destek verdi.

Polis şiddetine tepki gösteren Saçılık, “Burada defalarca saldırıya uğradık. Biz burada ne istedik, işimizi istedik. Başka bir şey istemedik. Yok Veli demek yasakmış, Nuriye, Semih demek yasakmış! Açlık grevi demek yasakmış. Hatta eylemde gözlerini kapatmak yasakmış. Defalarca arkadaşlarımıza işkence ettiniz, kaç kişiyi gözaltına aldınız ne geçti elinize. Eylemimiz yasa dışıymış. Ne var elimizde, silah mı var bomba mı var.”

EN SON EKLENENLER