Şengal Direniş Birlikleri Rakka’da: Eski Êzidîler olmadığımızı herkes görecek

73’üncü fermanın intikamını almak için Rakka operasyonuna dahil olan YBŞ güçleri, 73’üncü fermanın Rakka’da planladığını belirterek, “Rakka’da en çok Êzidî güçlerin savaşmaya hakkı var. Eski Êzidîler olmadığımızı herkes Rakka’da görecek” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Rakka’ya yönelik “Büyük Savaş” adıyla başlattığı operasyon kentin doğu, batı ve güney cephelerinde ilerliyor. Kıran kırana çatışmaların yaşadığı Rakka’da DAİŞ’e ağır darbeler vurulurken, QSD’nin ilerleyişini durdurmak için yapılan saldırılar da boşa çıkarılıyor. DAİŞ’e nefes aldırmayan QSD savaşçıları, yaklaşık 500 sivili daha esaretinden kurtardı. Tarihi operasyonun 48’inci gününde Şengal Kadın Birlikleri’nden (YJŞ) sonra Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) de katıldı.

‘KARANLIK SÜREÇ BU SOKAKLARDA YAŞANDI’

Özel timler şeklinde Rakka’ya geçen YBŞ güçleri, kentin batı cephesinde konumlanarak, DAİŞ’e karşı savaşmaya başladı. Şengal’e yönelik 73’üncü ferman sırasında kaçarak kurtulan ve şimdi YBŞ’li olarak Rakka’ya gelen Welat Xeyranî, Êzidî kadınların intikamını almaya geldiklerini belirtti. DAİŞ’in Êzidî halkının değerlerini Rakka’da sattığını ifade eden Xeyranî, Rakka’nın mahalle mahalle, sokak sokak ve ev ev özgürleştirildiğini vurguladı. Esir alınan Êzidî kadınlara değinen Xeyranî, “Êzidî kadınlar Rakka’da köle pazarlarında satıldı. Bu karanlık süreç bu kentin sokaklarında yaşandı. Biz eskisi gibi iradesiz değiliz. YBŞ gibi bir gücümüz var. Eski Êzidîler olmadığımızı herkes Rakka’da görecek” dedi.

’73’ÜNCÜ FERMAN RAKKA’DA PLANLANDI’

Savaşçılardan Çekdar Dûhola ise, özellikle Êzidî gençlerin Rakka’da savaşmasının bir görev olduğunu vurguladı. DAİŞ’e karşı savaşma sorumluluğunun her zaman omuzlarında olacağının altını çizen Dûhola, şöyle dedi: “Şengal’e yönelik 73’üncü ferman Rakka’da planlanarak, hayata geçirildi. Şengal’e ve Êzidîliğe dair ne varsa Rakka’da yok edilmeye çalışıldı. Kentte özel operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bunu özellikle esir olan Êzidî kadınlar için gerçekleştiriyoruz. Şu an kentin batı cephesinde yer alıyoruz.”

EN ÇOK ÊZİDÎ GENÇLERİN SAVAŞMAYA HAKKI VAR

Ferzad Sozdar adlı Êzidî savaşçı da, yönlerini Şengal’den Rakka’ya çevirdiklerini belirterek, 73’üncü fermanın intikamını almaya geldiklerini aktardı. Êzidî kadın ve çocukları kurtarmak için fedai bir ruh ile hamledeki yerlerini aldıklarını kaydeden Sozdar, herkesten çok Êzidî güçlerin Rakka’da savaşmaya haklarının olduğuna dikkat çekti. Kendilerine yönelik saldırıları unutmadıklarına işaret eden Sozdar, “Bu esas ile Rakka’nın yolunu tuttuk. DAİŞ’e yönelik nerede bir savaş verilirse orada olmayı amaç edineceğiz. Herkes bilsin ki artık YBŞ de Rakka’dadır” diye konuştu.

Nazım Daşdan – dihaber

EN SON EKLENENLER