Diyarbakır’dan ‘Direniş Nöbeti’ne destek: HDP sokağı terk etmemeli

HDP’nin yarın ilkini gerçekleştireceği “Direniş Nöbeti”ne Diyarbakırlılardan destek geldi. Diyarbakırlılar, HDP’nin sokakları terk etmemesi gerektiğini ve sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) geçtiğimiz günlerde “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla açıkladığı “Demokratik Çözüm Deklarasyonu”nun ardından sokağa iniyor. Eylem takviminin startının verileceği Diyarbakır’da yarın açık havada gerçekleştirilecek olan Meclis grup toplantısı ve 7/24 kesintisiz “Direniş Nöbeti”ne ilişkin Diyarbakırlılardan destek geldi.

‘HDP SOKAĞI TERK ETMEMELİ’

Eşbaşkanlarının tutuklanmasıyla beraber HDP’nin Meclis’te istenmediğini söyleyen üniversite öğrencisi Yılmaz Kilvan (23), “HDP’nin aldığı bu kararı son derece doğru buluyorum. En iyisi de budur” dedi. Hükümetin legal olan Kürt siyasi hareketini illegalize etmeye çalıştığını belirten Kilvan, her şeye rağmen HDP’nin bunlara demokratik siyasetle cevap verdiğini söyledi.

Siyasetin halkla bütünleşerek yapılması gerektiğini vurgulayan Kilvan, “Grup toplantıları halk için yapılır. HDP Meclis’te istenmiyorsa grup toplantılarını halkla yapabilir. Bu son derece yasal ve demokratik bir haktır” ifadelerini kullandı. Kilvan, Diyarbakır halkının alınan karara sahip çıkacağının altını çizerek, tutuklu eşbaşkanlar ve milletvekilleri serbest bırakılana kadar HDP’nin sokağı terk etmemesi gerektiğini kaydetti.

Tutuklanan vekillerin 6 milyon insanın iradesi olduğuna vurgu yapan Kilvan, “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte Meclis’in bir işlevi kalmadı zaten” diyerek, HDP’nin kararına destek verdi. Kilvan, “Halka güvenilerek yapılan siyasetin sonucunda gidilecek yer yine halkın kendisidir” dedi.

‘EŞBAŞKANLAR BIRAKILANA KADAR DİRENİŞ SÜRMELİ’

HDP’nin grup toplantısına katılacağını söyleyen Emre Kılıç (22), HDP’nin siyasi soykırım operasyonlarıyla yok edilmek istendiğini belirterek, HDP’nin halkın partisi olduğunu ve siyasetini halkla yürütmesi gerektiğinin altını çizdi. Kılıç, “Halk sahip çıkarsa HDP amacına ulaşır. 3 yıl da 5 yıl da sürerse bu direniş nöbetleri tutulmalı ve eş başkanlarımız bırakılana kadar bu direniş devam etmeli” diye konuştu.

‘TÜM DİYARBAKIRLILAR KATILMALI’

HDP’nin eylemine destek veren Diyarbakırlıların düşünceleri şöyle:

Ferhan Kaya (32): “Adalet Yürüyüşü günlerce sürdü ama hiçbir sorun çıkmadı. Aynı müsamaha HDP’ye de gösterilmeli. Sonuna kadar destekçisi olacağız.”

Ulaş Yavuz (19): “HDP’nin kararı doğru bir karardır. Milletvekillerinin burada yapacağı toplantıya arkadaşlarımla birlikte katılacağız.”

Ahmet Esenkuş (41): “Halkımız HDP’ye sahip çıkmalı, tüm Diyarbakır yarınki grup toplantısına katılması gerekiyor.”

Burhan Omak (24): “Halk desteklerse amacına ulaşacaktır. Halk korkuya teslim olmamalı. HDP ile birlikte olacağız.”

Şükrü Eren (20): “Barışı getirecek olan HDP’dir. HDP halkın partisidir, halkla buluşursa etkili olur.”

Mehmet Ali Değerli (54): “HDP’ye sonuna kadar destek vereceğiz.”

EN SON EKLENENLER