Cumhuriyet davası ikinci gününde devam ediyor

Cumhuriyet gazetesinin 11’i tutuklu 17 yazar, yönetici, çizer ve çalışanının yargılandığı davanın ilk duruşmasına ikinci gününde devam ediliyor.

Cumhuriyet gazetesinin 11’i tutuklu 17 yazar, yönetici, çizer ve çalışanının yargılandığı davanın ilk duruşmasına ikinci günde devam ediliyor. Çağlayan’da bulunan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasını aileler, CHP ve HDP milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, basın meslek örgütleri, tutuklu gazetecilerin yakınları, gazeteciler ile çok sayıda kişi izliyor. Tutuklu 11 gazetecinin hazır olduğu duruşma, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun savunması ile başlayacak.

GAZETECİLERİN BULUNDUĞU NOKTAYA POLİS BARİYERİ

Öte yandan yurttaşlar dün İstanbul Adliyesi önünde A Haber ve TRT Haber’in Canlı yayınında tutuklu gazetecilerin fotoğraflarını göstererek protesto etmişti. A Haber muhabirinin yayın sırasında yargılananlar için “Vatan haini” ifadesi kullanması DİSK Basın-İş üyelerinin tepkisine neden olmuştu. Gün boyunca A Haber ve TRT Haber’in yayınlarında yurttaşlar yayına engel olmadan muhabirlerin arkasında durarak “Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet” yazılı ve tutuklu bulunan Cumhuriyet çalışanları ile KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyarak, görülmesi sağlandı.

Benzer eylemleri engellemek amacıyla bugün gazetecilerin bulunduğu noktaya polis bariyerleri konuldu.

EN SON EKLENENLER