Sanatını duvarlara işliyor

İzmir Çeşme’de Germiyan köyünde evlerin duvarlarına çizdiği resimlerle tanınan Nuran Erden, Kadıköy Belediyesi’nin daveti üzerine çizim için ilk kez şehir dışına çıktı. “Germiyan’daki duvarlar bitince, bütün Türkiye’yi boyayacağım” diyen Erden, resim eğitimi almadan çalışmalarını nasıl yaptığını şöyle anlatıyor: “Halıcık bölümü mezunu olduğum için desenlere aşinalığım var. Üç sene Halk Eğitim’de nakış hocalığı yaptım. Duvar boyamaya, 2015 yılında deneme amaçlı küçük bir bölümde başladım, güzel oldu, sonra bütün köyü de içine aldı” ifadelerinde bulunuyor.

‘Bütün Türkiye’yi boyayacağım’

Hedefinin bütün köyü boyamak olduğunu kaydeden Erden, “Bana diyorlar ki, ‘Germiyan’daki duvarlar bitince ne yapacaksın?’ Ben de ‘Türkiye’yi boyayacağım diyorum.’ Büyükşehirden ziyade değişik köylere elimin dokunmasını istiyorum. Önceden tasarlamıyorum. Doğaçlama yapıyorum. O an ne çıkarsa, içimden ne çizmek gelirse onu çiziyorum. Genellikle çocukların hoşuna gidecek çizimler yapıyorum. Bana tuvalde çalış diyorlar. Onlara, ‘Beni dar kalıplara sokmayın’ diyorum. Özgürlük benim için çok önemli” diye belirtiyor.

‘Hayalim İshak Paşa’ya gitmek’

10 Ekim Ankara Katliamı’nın olduğu gün yaptığı çiçeklerin boyamalarının aktığına dikkat çeken Nuran, “Ben de onun adını, ‘Ağlayan Çiçekler’ koydum” diyor. Tüm Türkiye’de boyama yapmak istediğini belirten Nuran, “Çocukluğumdan beri Ağrı’daki İshak Paşa Sarayı’nı merak etmişimdir. En çok gitmek istediğim yer orası” diye belirtiyor.

İZMİR/ŞÛJIN

EN SON EKLENENLER