Adana’dan HDP eylemine destek: Birlikte mücadele edeceğiz

HDP’nin “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla Diyarbakır’da başlattığı “Direniş Nöbeti”ne destek veren Adana’daki sendikalar, “Şiddetsiz, adaletli ve özgür bir Türkiye için sokaklarda birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla Diyarbakır’da başlattığı “Direniş Nöbeti”ne bir destek de Adana’da bulunan sendika ve siyasi partilerden geldi. Emek Partisi İl Başkanı Sevil Arıcı Bek, HDP’nin demokrasi yönündeki açıklamalarını desteklediklerini ifade etti. Yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi verdiklerini hatırlatan Bek, savundukları düşüncelerin HDP’nin açıkladığı deklarasyon ile somut bir şekilde ortaya konulduğunu belirtti. Demokratik bir Türkiye’nin inşa edilmesi için tüm demokrasi güçlerinin kadınların, emekçilerin ve işçilerin birlikte mücadele yürütmesi gerektiğine dikkat çeken Bek, HDP’nin “Direniş Nöbeti”ne destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

‘MÜCADELE SOKAKTA VERİLİR’

HDP’nin tüm toplumu birlikte mücadele etmeye çağırdığının altını çizen Bek, “Son süreçte ülkenin OHAL ile yönetilmesi, Meclisin tasfiye edilmiş olması, tüm güçlerin tek elde tutulması, demokratik anlamda pek çok kayıp yaşadık. Bu OHAL koşullarında bir demokrasiden söz etmek gerçekten bir demokrasi varlığından söz etmek mümkün değil. Tüm halkların ortak çıkarları için, onurlu barışın inşa edilebilmesi için, birlikte mücadele etmeye inandığımız için HDP başlatmış olduğu ‘Direniş Nöbeti’ne destek vereceğiz ve herkes de destek vermelidir” dedi. Güzel bir Türkiye için HDP’nin başlattığı adımın önemli olduğuna dikkat çeken Bek, mücadelenin sokakta olması gerektiğini ve insanlarla hep birlikte sokakta bir mücadelenin çok önemli olduğunu söyledi.

‘BİRLİKTE YAŞAMAK İÇİN DİRENİŞ NÖBETLERİ ÖNEMLİ’

HDP’nin başlattığı “Direniş Nöbeti”ne kesintisiz destek vereceklerini söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, deklarasyonun toplum nezdinde değerlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Yüksel sözlerine şöyle devam etti: “Adalet yürüyüşünden sonra başlatılan ‘Direniş Nöbeti’ni demokrasi için önemli bir adım olarak görüyoruz. HDP birçok milletvekilli cezaevinde olan bir partidir. Aslında bu adım geç kalınmış bir adımdır. Daha demokratik bir Türkiye için bu adımın doğru değerlendirilmesi gerekir” dedi. Adalet, kardeşlik ve birlikte yaşam için mücadele etmenin önemli olduğunu aktaran Yüksel, “Mücadelenin en önemlisi sokaklarda birlikte mücadele etmektir” şeklinde konuştu. Emekçilerin de uzun bir zamandır sokağa inmeye çalıştığını ancak OHAL yüzünden bunun yapılamadığını ifade eden Yüksel, “Direniş Nöbetlerinin” emekçilerin seslerinin daha da gür çıkmasına olanak sağlayacağı yerler olacağını belirtti.

‘OHAL’İN KALDIRILMASI İÇİN DESTEK VERECEĞİZ’

Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri Cemil Özen de, HDP’nin kamuoyuna yansıyan demokratik, adil ve barışçıl bir yöntem için sokağa çıkma çağrısını adaletin sağlanması ve OHAL’in kaldırılması için destekleyeceklerini söyledi. Deklarasyonun tüm kesimlere hitap ettiği gibi emekçilerin mücadelesi ile aynı çizgide olduğuna da dikkat çeken Özen, Adelet Yürüyüşü’nden sonra önemli bir adım olduğunu düşündüklerini söyledi. Özen, şiddetsiz, adaletli ve özgür bir Türkiye için HDP’nin yapacağı “Direniş Nöbeti”ne sokaklarda destek vereceklerini kaydetti.

EN SON EKLENENLER