Baydemir’den Diyarbakırlılara çağrı: Kornalarımızla, alkışlarımızla bariyerleri aşalım

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Diyarbakır’da saat 21.00’de vicdanlara bir ses olun. Bu ablukayı kırmanın bir yolu da ses çıkarmaktır. Kornalarımızla, alkışlarımızla tecridi, bariyerleri aşalım” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti ikinci günde de engellemelere rağmen sürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın açıklamalarından sonra konuşan parti sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakırlılara çağrıda bulundu. Saat 21.00’de nöbete destek için 5 dakikalık gürültü eylemi çağrısı yapan Baydemir, “Gelin bu bariyerleri kaldırın. Bu hareket Gandi hareketidir. Diyarbakır halkına çağrımızdır. Vicdan, adalet, özgürlük 21’inci yüzyılın değerleridir. Saat 21.00’de Diyarbakır’da vicdanlara bir ses olun. Bu ablukayı kırmanın bir yolu da ses çıkarmaktır. Kornalarımızla, alkışlarımızla tecridi, bariyerleri aşalım. Ve inanıyorum ki buradan çıkan ses, çığlık duyulacak. 7/24 eylemimiz sürecek burada. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılıncaya kadar bu direnişimiz sürecek” dedi.

‘NÖBETİ SÜRDÜRMEKTE KARARLIYIZ’

Osman Baydemir, nöbet eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayarak, “İnanıyoruz bir gün eşbaşkanlarımız belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz darbe sonucu zindanda tutulan bütün yoldaşlarımız halkın içerisinde olacak. Bu bariyerler, bu tecritler aşılacak. Ama rica ile değil, demokratik sivil bir direnişle aşılacak. Bütün Türkiye ve dünya kamuoyuna haykırıyoruz. Bu Kerbela sıcağında cezaevinde bulunan bütün siyasetçiler özgür oluncaya kadar nöbeti sürdürmekte kararlıyız. Darbeye karşı, karşı darbe olan OHAL rejimi kalkıncaya kadar Vicdan ve Adalet Nöbetini sürdürmekte kararlıyız. Aynı şekilde bütün yakılan yıkılan Kürt şehirlerinde savaş suçluları yargılanıncaya, adalet tecelli edinceye kadar nöbeti sürdürmekte kararlıyız” diye konuştu.

‘FAŞİZM DURANA KADAR EYLEMİMİZ SÜRECEK’

“Bu abluka legal demokratik siyasetten ne kadar korkulduğunun ifadesidir. Dünden şu ana kadar tecrit altında tutulmuş olduğumuz bu alanda, adeta bir Kerbela eziyeti yaşatılıyor” diyen Baydemir, şöyle devam etti: “İçeriye milletvekillerinin kullanmaları için bir hasır dahi alınması uzun tartışma ve arbedelere neden oluyor. En insani ihtiyacın karşılanması dahi engelleniyor. Dövizlerimiz içeri alınmıyor. Tek bir yurttaşın içeri girmesine izin verilmiyor. Bize dayatılan Kerbela’dır. Bu zulme karşı ant olsun ki Hüseyin olmaya devam edeceğiz. Eğer onlar halkın seçtikleri ile halkın buluşmasından korkuyorlarsa, vicdan, adalet ve demokrasi ve barıştan korktuklarının ifadesidir. Bu bariyeri kaldırmanın bir başka yolu daha var. Bu hareket şiddet dışı bir harekettir. Onlar şiddetten besleniyor. Biz demokratik bir eylemle karşı duracağız. Faşizm durana kadar eylemimiz sürecek.”

Çağrının ardından HDP’liler, tutuklu arkadaşları için volta attı.

EN SON EKLENENLER