Bayındır’da orman yangını

Bayındır’da dün ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Geniş bir alanı etkisi altına alan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

İzmir’in Bayındır ilçesinde Ovacık mevkiinde bulunan Lutüflar mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle dün yangın çıktı. Geniş bir alanı etkisi altına alan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayınlan yangın 200 ile 300 hektarlık alanı etkisi altına alırken, yangına 15 su tankeri, 8 dozer, 35 arazöz ve 8 helikopter ile müdahale ediliyor.

Henüz kontrol altına alınamayan yangına Manisa’dan gelen yangın söndürme ekiplerinin de müdahale ettiği belirtilirken, Manisa’dan gelen bir dozerin devrildiği herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı bildirildi.

Öte yandan İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Deliömerli mahallesi mevkiinde 1 Temmuz’da meydana gelen orman yangını 5 gün sürmüş, bir yangın söndürme helikopteri suya düşmüş ve yine yaklaşık bin 200 hektar ormanlık alan kül olmuştu.

EN SON EKLENENLER