Evrim teorisyeni: Evrimi kaldırmak Müslümanlığa ihanettir

Evrim kuramının müfredattan çıkarılmasını, “Müslümanlığa ihanet” olarak değerlendiren ve bunu “birinci aldatmanın ikinci versiyonu” olarak nitelendiren Prof. Dr. Ali Demirsoy, “Zaten Türkiye’de evrim anlatılmıyordu, evrim diye gericilik anlatıldı. Türkiye’de 30 yıl sonra IŞİD’çileri aratacak cihatçılar ortaya çıkacak” dedi.

Toplumun yıllarca talep ettiği, “bilimsel, parasız, anadilde eğitim” talebi yerine, her gelen iktidar “nesil yetiştirmek” için eğitim sistemini kendi ihtiyaçlarına göre düzenliyor. Ancak, eğitim alanında en radikal değişiklikler, “dindar nesil” yetiştirmek amacıyla AKP tarafından yapıldı. Anadilde, bilimsel ve parasız eğitim isteyen insanlar ve çevreler de hedef alındı. Bu talebi yıllar önce tüzüğüne alan Eğitim Sen, özellikle anadilde eğitim talebi nedeniyle AKP döneminde kapatma tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Gelinen aşamada ise binlerce üyesi ihraç edilerek, tasfiye sürecine maruz bırakılıyor.

CİHATÇILAR KİME KARŞI YETİŞTİRİLECEK?

AKP böylesi koşullarda, eğitim müfredatını yeniden oluşturdu. Bu eğitim müfredatında bilimsel eğitimin temeli sayılan Evrim Kuramı müfredattan çıkarıldı. Onun yerine şimdi “cihad kavramı” müfredata alınıyor. AKP’li yetkililer ise, “cihad bilmeyenin matematiği öğrenmesine gerek yok” sözleriyle düzenlemeyi sahipleniyor.

Bir süre önce Kürtlerin, HDP’lilerin ve muhaliflerin, AKP medyası tarafından “haçlı ittifakının bileşenleri”, “dış mihrakların ajanları” olarak gösterildiği Türkiye’de, “cihatçıların kime karşı” yetiştirileceği ise ayrı bir soru olarak varlığını koruyor.

EVRİM TEORİSYENİ KONUŞTU

Evrim kuramının kaldırılması ve yerine siyasal iktidarın ihtiyaçlarına göre “cihatçı yetiştirmenin” eğitim müfredatına alınmasını değerlendiren Türkiye’nin en önemli biyologlarından Evrim Teorisyeni Prof. Dr. Ali Demirsoy, meselenin karmaşıklığına ve kavramların nasıl zaman içerisinde çarpıtıldığına işaret ediyor.

“Kalıtım ve Evrim”, “Atom altı parçacıktan insana, türlerin görkemli yolculuğu EVRİM” kitaplarının yazarı olan Demirsoy’a göre, Evrim’in herhangi bir inanç karşıtlığı söz konusu değil ve bunun Müslümanlıkla da alakası yok. Hatta Demirsoy, yaratılış teorisinin ilk olarak ABD’de ortaya çıktığını ve bunu dile getiren yabancı misyonerlerin Türkiye’ye getirilerek gezdirildiğini ve Evrim karşıtlığını yaptığını söylüyor. Bunun nedenini de, “Çünkü Evrim teorisiyle düşünen, sorgulayan yetişmiş insan yetiştirmemizi istemiyorlar” sözleriyle açıklıyor.

Yeni müfredatını, “FETÖ’ye zemin sunanların daha önce eğitimde hazırladıkları” bir proje olarak nitelendiren Demirsoy, Türkiye’nin evrim ile sorunlarının özellikle 1980 darbesinden sonra başladığına işaret ediyor. Demirsoy, Evrim Kuramının ne olduğunu ve neden engellendiğini de şu sözlerle değerlendirdi:

TOPLUMUN YÜZDE 80’İ EVRİM KARŞITI HALE GETİRİLDİ

“Düşünen, emperyalizm ile yarışan insan yetiştirmek için gerekli eğitimin vazgeçilmez unsuruydu Evrim. Oysa, buna karşıtlık için bir sürü insana bedava kitap yazdırıldı. Kapı kapı dağıtıldı. Evrim karşıtı bir toplum yaratıldı. Toplumun yüzde 80’i evrime karşı. Bu ‘Türk halkı doğru karar vermiş’ demek değildir. Yaratılış kavramı ile bilimi yenecek olsaydık o zaman Çin ile Japonya’nın, Amerika’nın neden ileri gittiğini izah edemezdik. Şunun haritasını yapmak mümkün. Eğer yaratılışla ilgili eğitim yapan ülkelerin bir haritası yapılacak olsa dünyadaki en geri kalmış ülkelerin coğrafyasının haritasını yapmış olursunuz. Bunu görmemek için kör olmak lazım.

‘BU MÜSLÜMANLIĞA DA İHANETTİR’

Bu beli odaklar tarafından hazırlanmıştır. 1945’te Köy Enstitülerini kapatan projenin devamıdır. Efendim dinimizi öğrenmek için falan değildir. Bu doğrudan doğruya Ortadoğu’daki yapılanmanın devamı için daha önceden yazılmış bir projedir. Bana göre Evrimi eğitimden kaldırma Türklüğe ve hatta Müslümanlığın bizzat kendisine ihanettir. Bu coğrafyada başını kaldırabilecek nadir ülkelerden biri Türkiye’dir. Bunu da yaratıcı bir toplum yapabilirdi.”

BALIK’TAN GELDİK DEYİNCE HERKES RAHATLIYOR

Evrim’in toplumda yanlış anlaşıldığının altını çizen Demirsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Efendim maymundan mı geldik… Evrimcilerin böyle bir derdi yok. Değişebilir dönüşebilir yeni koşullara uyum sağlayabilir insan yetiştirmenin peşindedir. Maymundan geldik, balıktan geldik… İnsanlara diyorum ki… 50 yıldır Evrim anlatıyorum. Sordukları soru şu. Maymundan mı geldik. Hayır maymundan meydana gelmedik, balıktan meydana geldik dediğinde herkes rahatlıyor. Kurbağadan meydana geldik dediğinde rahatlıyor. Ama maymundan meydana geldik deyince tüyler diken diken oluyor. Bu bir toplumun işlemi ile ilgili bir durumdur. Bu kesinlikle Türkiye’nin önünü tıkamaya yöneliktir. Evrimin eğitimdeki en önemli unsuru şudur. A olarak girebildiğiniz bir yerden B olarak çıkabilmenin adıdır. Bir doğal topluluk eğer yeni koşullar karşısında ayak uydurup da başarılı olamıyorsa o yok olmaya mahkumdur. Evrim bunun eğitimidir.”

Demirsoy’un “bu projeyi hazırlayan odaklara” ilişkin de dikkat çekici değerlendirmeleri var. Bu odakların başında ABD’nin geldiğini savunan Demirsoy’a göre bunun nedeni şöyle:

“Yüksek, üst akıl dedikleri doğrudan doğruya ABD’nin geri kalmış ülkelere ithal etiği bir düşünce sistemidir. ABD’de ilk olarak yaratılışçılar ortaya çıktı. Türkiye’ye getirip il il gezdirdiler. Belediyeler otobüs tahsis ettiler. Yahudi ve Hristiyan adını takan kişilere kitap yazdırdılar bunları dağıttılar. Bunu niye kimse sormuyor.

‘EVRİM KARŞITLIĞI MÜSLÜMANLIĞI DA YIKAR’

Müslümanlığı yıkmanın en önemli aracı evrim karşıtlığıdır. Müslümanlığın evrimle alıp veremeyeceği bir şey yok. Kuran da geçen yaratılışla ilgili ayet ve bilgiler Tevrat’tan alınmadır.

Eğitimdeki evrim kuramını kaldırsınlar. Çünkü Evrim dersini vereceğiz diye gericilik dersi verdiler. Onu verecek insan yoktu. Bir sayfalık evrim dersi ile evrimci olunmaz. İran eğitiminin yüzde 40’ında evrim teorisi oluşturmuş. Yarım doktor insanı candan eder… İki cümle ile evrim anlatmaya kalkarsanız bunu anlayamazsınız tersi olur.

‘EVRİMİ ANLATACAĞIZ DİYE GERİCİLİĞİ ANLATTILAR’

Türkiye’nin aydınlık geleceğine başını koymuş öğretmenler müfredatın dışında öğrencilere evrimi anlatacaklar. Evrim kalksın… Kalksın çünkü zaten yoktu. Soru şu. Bugün evrimi orta eğitimde yasaklayan düşünce yarın buraya şer-i (şeriat) kanunlar getirecektir.”

‘TÜRKİYE’DE IŞİD’ÇİLERİ ARATACAK KİŞİLER ORTAYA ÇIKACAK’

Müfredata alınan “cihat” kavramını da değerlendiren Demirsoy, Türkiye’de zaten yeterince cihatçı yetiştirmek için zemin bulunduğunu belirterek, “Yüz küsur tane cemaat var, 130 binden fazla cami var. Bilmem ne kadar hoca var. Bunun sonucu 30 yıl sonra göreceğiz. Eğer Türkiye akılı tedbirler almaz ise, 30 yıl sonra tarihin hiç görmediği terör olayları yaşanacak. IŞİD’çileri dahi aratacak teröristler yetişecek. Mantığını kullanamayan insan cihatçı olur… Mantığı kullanmak ancak evrimden geçer. Türkiye çıkmaz yola giriyor, daha sonra çıkıp bizi aldattılar demesinler, bu birinci aldatmanın ikinci versiyonudur” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER