Hasan Cemal: Halkın haber alma hakkını savunacağız

Cumhuriyet gazetesi davası için adliye önünde yapılan açıklamada konuşan gazeteci Hasan Cemal, yargılanan gazetecilerin yanında olduklarını ve halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet gazetesinin 11’i tutuklu 17 yazar, yönetici, çizer ve çalışanının yargılandığı davanın ilk duruşması, üçüncü günde Çağlayan’da bulunan İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Cumhuriyet Davası Koordinasyonu, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi. Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukatlar da açıklamaya destek verdi. Tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının fotoğraflarının yer aldığı “Hepsini istiyoruz bu Cumhuriyet Davası” pankartı taşındı. Eylemde Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, Özgür Gündem Gazetesi’nin Yazı İşleri Sorumlusu İnan Kızılkaya, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı Muhabiri Nedim Türfent ve Gazete Şujin’ın muhabiri Zehra Doğan’ın da fotoğrafları taşındı.

‘NEREDEN BAKARSAN TUTARSIZLIK’

“Özgür basın susturulamaz” sloganının atıldığı eylemde koordinasyon adına açıklama yapan Gazeteci Hasan Cemal, iddianamelerin yersiz ve hukuk dışı olduğuna dikkat çekti. Üç gündür yapılan savunmaların ardından suçlamaların asılsız olduğunun bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirten Cemal, Yusuf Hayaloğlu’nun “Nerden bakarsan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça” dizelerini hatırlatarak tepkisini dile getirdi.

‘SORUŞTURMA SAVCISI FETÖ’DE SORUŞTURULUYOR’

Cumhuriyet gazetesinin dünden bugüne Fethullah Gülen Cemaati’ni eleştirdiğini ifade eden Cemal, “Cumhuriyet gazetesi bugün FETÖ ile ilişkilendiriliyor. Soruşturma savcısının FETÖ’den soruşturulduğu, duruşma savcısının Fettullah Gülen alehine hakaretten Mine Kırıkkanat’a soruşturma açtığı bir durum ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” kitabını yazarken, tutuklandığını da hatırlatan Cemal, davanın tutarsızlığına dikkat çekti.

‘YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ’

Murat Sabuncu’nun dün yaptığı savunmasında “Bize hangi bedel ödetilmeye çalışılırsa çalışılsın, biz Hrant Dink’in, İlhan Selçuk’un, Musa Anter’in, Metin Göktepe’nin yolundan dönmedik dönmeyeceğiz” sözlerini tekrarlayan Cemal, yargılanan gazetecilerin yanında olduklarını ve halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Basın açıklaması alkış ve sloganlarla son buldu.

EN SON EKLENENLER