Kadınlar ‘Kıyafetime dokunma’ etkinliğinde buluşuyor

Kadınlar, Ayşegül Terzi’nin saldırıya uğradığı durakta bir araya gelerek, Cumartesi günü düzenleyecekleri “Kıyafetime dokunma” etkinliğine çağrıda bulundu.

İstanbul’da kadınlar, “Kıyafetime karışma” sloganıyla geçtiğimiz yıl Ayşegül Terzi’nin şort giydiği için tekmeli saldırıya maruz bırakıldığı Çekmeköy Çamlık Durağı’nda açıklama düzenledi. Buluşacakları durağa hareket eden kadınlar, bindikleri otobüslerin tutunma askılarına şort astı. Kadınlarına eylemine otobüsteki diğer yurttaşlar, alkışlarla destek verdi. Daha sonra açıklama yerinde buluşanlar kadınlar, “Kıyafetime dokunma” dövizi ve askıya takılı şortlar taşıdı.

‘YETER ARTIK KARIŞMAYIN KIYAFETİMİZE’

Kadınlar adına açıklamayı yapan Berfin Güzel, son zamanlarda saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi, Ebru Tireli ve Melisa Sağlam’dan söz ederek, “Her biri ve daha nice kadın, kıyafetleri bahane edilerek saldırıya uğradı” dedi. Güzel, mahkemelerin caydırıcı etkisinin olması durumunda bu tür saldırılarının gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi.

‘SEN VARSAN DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Hayatın içinde olmaya devam edeceklerini kaydeden Güzel, “Ne zaman, ne giyeceğimizi, nereye gideceğimizi biz karar veririz” diyerek Pembe Vagonlarla kadınların ayrıştırılmaya çalışıldığına dikkat çekti. “Yeter artık karışmayın kıyafetimize” diyen Güzel, kadınlara “Sen varsan daha güçlüyüz. İstediğin kıyafeti giyerek yürüyüşe gel. Özgürlüğümüze, haklarımıza sahip çıkalım. Bizleri sindiremeyeceklerini gösterelim” diyerek seslendi.

29 Temmuz Cumartesi günü Kadıköy Süreyya Operası önünde kitlesel bir açıklama yapmayı hedefleyen kadınlar, açıklamanın sonunda etkinliklerine katılım çağrısı yaptı.

Açıklama alkışlarla son buldu.

EN SON EKLENENLER