Merve Kavakçı büyükelçi oldu

Dışişleri Bakanlığı’nın sır gibi saklanan Büyükelçi kararnamesinden iki sürpriz isim kamuoyuna sızdı. Buna göre, Dışişleri Bakanlığı’nda hazırlanan, ancak henüz onay süreci tamamlanmamış olan Büyükelçiler kararnamesinde, TBMM’ye seçilen başörtülü ilk kadın sıfatını taşıyan Merve Kavakçı, Kuala Lumpur-Malezya’ya Büyükelçi olarak atanacak.

Kulislere sızan bilgilere göre, bu kararnamede Dışişleri meslek memuru olmayıp da dışardan atanan bir başka önemli isim daha var; Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e en yakın isimlerden olan, AKP’nin eski Eskişehir vekili ve Enerji eski Bakan Yardımcısı Murat Mercan da kararnameye dahil oldu. Kulislerde, Mercan’ın da Tokyo’ya atanacağı ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ahmet Gün ise Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi oldu.

MERVE KAVAKÇI KİMDİR?

Fazilet Partisi’nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999’da TBMM’de and içme törenine başörtülü gelince meclisten çıkartıldı. Bakanlar kurulu kararıyla ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için vatandaşlıktan çıkartıldı. 1999 yılında ABD’ye yerleşti. Halen Washington’da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Merve Kavakçı yeniden T.C. kimliğine kavuşmuştu.

EN SON EKLENENLER