Netanyahu’dan Erdoğan’a: İsrail’e öğüt verecek son kişidir

Partisinin grup toplantısında İsrail’i eleştiren Erdoğan’a İsrail’den yanıt gecikmedi. Erdoğan’ı Kürtlere yönelik geliştirilen şiddet üzerinden eleştiren İsrail Başbakanı Netanyahu, “Erdoğan, İsrail’e öğüt verecek son kişidir” değerlendirmesinde bulundu.

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalara İsrail’den yanıt geldi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Erdoğan’ın İsrail’e ilişkin sert eleştirilerine, “Kürtlere yapılanlar” üzerinden yanıt verdi. Netanyahu, “Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs sakinlerine veya Kürtlere ne diyeceğini görmek ilginç olurdu. Erdoğan, İsrail’e öğüt verebilecek en son kişi” dedi.

Erdoğan dün yaptığı konuşmasında İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya gitmeye çalışanlara ilişkin güç kullanmasını eleştirmiş ve İsrail’in tutumunu kınamıştı. Erdoğan yapılanın, “Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden alma girişimi” olarak nitelendirmiş ve “Mescid-i Aksa’ya ibadete giden Müslümanlara terörist muamelesi yapılmasını asla kabul etmiyoruz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

EN SON EKLENENLER