Sinagog saldırısına suç duyurusu

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, Neve Şalon Sinagogu’na yapılan saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, Beyoğlu’nda bulunan Neve Şalon Sinagogu’na 21 Temmuz’da yapılan saldırıyla ilgili Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında suç duyurusunda bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde yapılan açıklamaya İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in yanı sıra çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Hukuksal süreci değerlendiren Keskin, Sinagoglara yapılan saldırının birer nefret suçu olduğunu söyledi.

‘ÖZGÜRCE İBADET HAKKI İHMAL EDİLMİŞTİR’

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan İHD İstanbul Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu üyesi Işıl Su Erdoğan, Alperen Ocakları üyelerinin yaptığı saldırıyla Türkiyeli Yahudi cemaatinin korkusuzca ve özgürce ibadet etme hakkını ihlal ettiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana Müslüman olmayan yurttaşların, din bağı, soy bağı kurularak hedef gösterildiğini söyleyen Erdoğan, “Dünyanın başka yerlerinde yapılanların hesabı onlardan sorulmuş, her vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’ne sadakatlerine kanıtları istenmiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca süren bu politika Müslüman olmayan yurttaşlara çoğunluğa itaat etmekten başka çare bırakmamış, varoluşlarını devletin ve toplumun onayına bağımlı kılmıştır” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından ellerindeki dilekçelerle adliyeye giren İHD’liler, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında suç duyurusunda bulundu.

EN SON EKLENENLER