Sömürü ‘icraat’ları bitmiyor!

Kayyum atanan Şirnex’in (Şırnak) Silopiya Belediyesi, geçtiğimiz aylarda taşeron şirket ile yapılan sözleşmeyi tek taraflı feshederek, 113 personelin işine son verdi. Sözleşmesi feshedilen firmanın bütün araçları geri verilirken, işlerine son verilen işçilere herhangi bir tebligatta bulunulmadı. 10 gün ek olarak çalışan işçiler, daha sonra telefonla aranarak, “Yarın işe gelmeyin” denildi. İşçilerin 10 günlük emeklerinin karşılığının verilmediğini dile getiren DİSK Genel-İş Sendikası Şirnex Şube Eşbaşkanı Zeynep İdin, “Bunu kayyum değil de daha önceki belediye yapsaydı, müfettişler çoktan gelip araştırma yapardı” dedi.

İdin, konuyla ilgili yetkililerle görüşmelerine rağmen somut bir cevap alamadıklarını belirtti. Şehir içi otobüslerinde çalışan 6 şoföre belediye tarafından verilen avans nedeniyle 113 işçinin mağdur edildiğini kaydeden İdin, “Şoförlere verilen avans geri istendi. Belediye, bu avansı almadığı sürece diğer 113 işçinin de ödeneğinin yapılmayacağını dile getirdi. Birkaç işçiden bu kesintiyi yapmak yerine, fatura bütün işçilere kesiliyor” dedi.

Tazminat davası açıldı

Emekleri gasp edilen işçiler için tazminat davası açtıkları bilgisini paylaşan İdin, 8 ayı kalan sözleşmenin erken bitirilmemesi gerektiğini söyledi. Yeni bir sözleşme durumunda öncelik olarak, kendi işçilerinin alınması gerektiğinin altını çizen İdin, “İşçilerin belediyeye yeniden işe başlamaları için dava açmalarını istedik. Fakat işçiler, belediyede çalışmak istemediklerini belirttikleri için tazminat davası açmamızı istediler” diye konuştu. ŞIRNEX/dihaber

EN SON EKLENENLER