AKD ABF’den çekiliyor, Gerekçe: Doğan Demir’e hakaret

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi yayınladığı yazılı açıklamayla Alevi Bektaşi Federasyonu’dan bütün üyelerine istifa etme çağrısında bulundu. AKD yayınladığı açıklamada gerekçe olarak ABF Başkanı Muhittin Yıldız’ın Doğan Demir’e hakaret etmesi olduğunu öne sürdü.
ABF’nin AKD’yi temsil etmediğini söylenen açıklama şöyle:

05.06.2016 tarihinde yapılan Alevi Bektaşi Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda kurumumuzun da destek verdiği liste seçimi kazanmıştır. Ancak ilerleyen süreçte ABF temel misyonun dışına çıkarak Alevi sorunlarına çözüm üretmeyi bir yana bırakıp kendi kişisel sorunlarına çözüm arama yoluna gitti. Çatı örgüt olan ABF, tüm Alevi kurumlarını kucaklaması gerekirken toplumu kutuplaştırıp AKD’ci, Pir Sultan’cı diye ayrım yapmaya başladı. ABF yönetimi, örgütsel öngörüsünü kaybedip içe dönük mücadele ile kişisel egolarını tatmin etmeye çalışan bir kurum haline geldi. Olumsuz gidişatı durdurmak ve ABF’nin görev ve sorumluluklarını yerine getirmek için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı ve Genel Merkez Yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde çözüm yolu aranmış, ancak konuşulanlar sadece lafta kalmıştır.

Tüm bu yaşananlardan sonra kurumumuz üyesi olup ABF MYK’sında görev alan üyelerimiz MYK’dan istifa ederek Genel Başkan Muhittin Yıldız’a kendi ekibini oluşturması için imkân vermiştir. Ancak bu iyi niyetimize rağmen Başkan Muhittin Yıldız’ın çeşitli basın yayın organlarında kurumumuza ve genel başkanımız Sayın Doğan Demir’e yönelik edep ve ahlak sınırlarını aşan beyanlarından sonra böyle bir yapı ile birlikte yol yürümeyeceğiz. Mevcut Başkan Muhittin Yıldız ve yönetiminin ABF’nin en büyük bileşeni ve kurucusu olan Alevi Kültür Dernekleri’ni temsil etmediğini ve bundan sonra da etmeyeceğinin bilinmesini isteriz.

Toplum sorunlarına kulak tıkayan, Alevi hareketine zarar veren böyle bir yapının parçası olmayacağımızı ifade ederken ABF’nin Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarında görev alan asil ve yedek bütün üyelerimiz ile istifa etiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız

Alevi Kültür Dernekleri
Genel Sekreteri
Aysun GÖKÇE

EN SON EKLENENLER