Aşırı sıcaklar işçileri bayıltıyor

 Kötü çalışma koşullarının aşırı sıcaklıklarla birlikte ikiye katlandığını belirten Adana’daki saya işçileri, “Bazen burada çalışan çok işçi sıcağın etkisinden bayılıyor” dedi.

Adana’da yaşanan kavurucu sıcaklıklardan bir çok iş sektörü nasibini aldı. Çarşı merkezde bulunan Büyük Saat’te kurulan tezgahlarda parça başı kötü ve sağlıksız koşullarda üretim yapan saya işçileri, aşırı sıcaklıklardan dert yandı. 10 yıldır saya işçiliği yaptığını ifade eden Kemal Kerim, son günlerde aşırı sıcaklıklardan dolayı çok fazla terlediklerini ve üzerlerinde aşırı bir yorgunluk düştüğünü belirtti. Bu çalışma koşullarına rağmen emeklerinin karşılığını alamamaktan yakınan Kerim, “Koşular zor, emek çok ama karşılık az” dedi.

‘SICAKTAN İŞÇİLER BAYILIYOR’

Binanın en alt katında çalıştıklarını anlatan Kerim, bu kadar sıcak olmasına rağmen patronların bir vantilatör bile almadığını söyledi. Bir taraftan sıcak bir taraftan yapıştırıcı kokusundan başlarının döndüğüne dikkat çeken Kerim, “Ekmek parası için olmasa bu tür yerlerde hayatta çalışmazdık. Fakat ihtiyacımız olduğu için çalışmak zorundayız” diye belirtti. Henüz 17 yaşında olduğunu kaydeden Kerim, sürekli yapıştırıcı maddeye maruz kaldıkları için eve gittiğinde göz ağrısı ve baş dönmesi yaşadığını ifade ederek, “Bazen burada çalışan çok işçi sıcağın etkisinden bayılıyor” dedi.

Sıcakta çalışırken zorlandıklarını vurgulayan Adnan Çevik de, “Mecbur olmasak bu sıcakta bu yapıştırıcı kokusu altında çalışılmaz” diye konuştu. Bazen nefes almakta zorladığı için işi bırakmak istediğini belirten Çevik, fakat mecbur olduğundan kaynaklı bırakamadığını söyledi. “Ya bu sıcakta çalışıp katlanacaksın ya da eve gidip aç kalacaksın. Önümüzde sadece iki seçenek var. İki seçenekte bir çıkış noktası sunmuyor” diyerek yaşadıkları zorlukları dile getiren Çevik, bütün gün önlerine koydukları şişe suyu ile katlanmaya çalıştıklarını ifade etti.

EN SON EKLENENLER