Ege’de dört bir yanda alevler yükseliyor

 İzmir’de iki gündür devam eden orman yangını kısmen kontrol altına alındı. İzmir’den sonra Manisa’da makilik alanda, Muğla Marmaris’te de ormanlık alanda alevler yükseldi.

İzmir’in Bayındır ilçesinde iki gün önce başlayan ve Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan orman yangını sürüyor. Bergama ve Turgutlu sınırları içindeki 500 hektarlık ormanlık alanda etkili olan orman yangınına yangın söndürme ekipleri müdahaleyi sürdürürken, yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Rüzgarın etkisi ile söndürme çalışmaları zorlaşan yangında ekipler, çalışmalarını rüzgar nedeniyle yeniden alev alan bölgelerde yoğunlaştırıyor.

Yangın nedeniyle Turgutlu’da tahliye edilen 2 mahallenin sakinlerinin bekleyişi de sürerken, ekipler yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için çaba gösteriyor.

Öte yandan yangına 150 arazöz, 18 dozer ve 40 su tankeriyle 8 helikopter, 4 amfibi uçağı müdahaleyi sürdürüyor.

ZEYTİNLİK ALANDA DA YANGIN

Bayındır’da başlayarak Turgutlu’ya sıçrayan yangının dışında Turgutlu ilçesine bağlı Yukarı Bozkır mahallesi Sivritepe mevkiindeki makilik alanda da öğlen saatlerinde yangın çıktı. Manisa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 3 arazöz ve 1 helikopterle müdahale ettiği yangın, mahalle sakinlerinin de desteği ile kısa sürede kontrol altına alındı. Yaklaşık 4 dönüm alanın zarar gördüğü yangında 70 zeytin ağacının da yandığı bildirildi.

MARMARİS’TE DE ALEVLER YÜKSELDİ

Ayrıca Ege’de orman yangınlarının yaşandığı alanlara Muğla da eklendi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde İçmeler mahallesi Asparan mevkiindeki ormanlık alanda alevler ve dumanlar yükselmeye başladı. Rüzgar nedeniyle yayılan yangına, havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı.

EN SON EKLENENLER