İşçiler Ankara’ya yürüyebilir!

 İşsizlik tehlikesi ile karşı karşıya kalan Şişli Belediyesi temizlik işçileri, 2 gün önce başlattıkları eylemlerini sürdürüyor. Sendika yönetimi ile CHP genel merkezinin anlaşamaması durumunda işçiler İstanbul’dan Ankara’ya yürüyecek.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Şişli Belediyesi’nin, Kent-Yol şirketini personel alımı ihalesine almama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bini aşkın işçi iki gün önce greve çıktı. Temizlik işçileri Şişli genelinde iki gün boyunca çöpleri toplamadı. Bugün iş başı yapan işçiler, CHP Genel Merkezi’nde DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası yöneticileri ile yetkililer arasında yapılacak görüşmelerde anlaşma sağlanamaması durumunda İstanbul’dan Ankara’ya yürüyeceklerini belirtti.

HDP’DEN İŞÇİLERE DESTEK ZİYARETİ

Grevlerini geçici olarak durduklarını ifade eden işçiler, gün boyunca Şişli Belediyesi binası önünde eylemlerini sürdürüyor. Bir çok sendika ve demokratik kitle örgütünün yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyeleri de destek ziyaretinde bulundu. İşçiler ile konuşan HDP heyeti, hak arama mücadelesinde işçilerin yanında olduklarını ve her zaman da olacaklarını vurguladı.

‘KİMSENİN SİYASETİNE ALET OLMAK İSTEMİYORUZ’

12 yıldır Şişli Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan 3 çocuk babası Ramazan Çelik, günde ortalama 15-20 ton çöp topladığını ve şimdi de işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Örgütlenme sürecinde öncü işçilerden olan Çelik, kazandıkları hakları geri kaybetmemek için sonuna kadar direneceklerini vurguladı. Yaklaşık bin 400 işçinin işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Çelik, “Dün burada üzerimizde adalet yazan tişörtler ile Şişli Belediyesi’nin içine giremedik. Demek ki o adalet Şişli Belediyesi’ne gelmemiş. Burada 11-12 senedir 15-20 ton çöp atan işçiler var. Biz burada kimsenin siyasetine alet olmak istemiyoruz” şeklinde konuştu. Çelik, Ankara’dan olumlu yanıt çıkmaması halinde İstanbul’dan Ankara’ya yürüyeceklerini ifade etti.

EN SON EKLENENLER