İstanbul’da şiddetli yağış: Hayat felç oldu

 İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur doluyla birlikte etkisini göstermeye başladı.

Aniden başlayan yağmur hayatı felç etti. Yağmurla birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağarken, Karaköy-Kadıköy seferi yapan bir vapur karaya vurdu. Kadıköy’e doğru sefer yapan vapurun denizin ortasından fırtına nedeni ile sürüklenerek, Haydarpaşa yakınlarına götürüldüğü öğrenildi. Vapurda bulunan yolcular ise bir süre mahsur kaldıktan sonra gemiden tahliye edildi.

Bahçelievler Soğanlı Mahallesinde Mustafa Kemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı binanın çatısı rüzgar nedeni ile uçtu. Çatı park halinde duran bir aracın üzerine düşerken, olaydan yaralanan olmadı. Bu olaydan kendini son anda kurtaran mahalle esnafı Oktay Özçelik, “Alt yapı yetersizliğinden kaynaklı bu cadde her yağmurda su alıyor. Altyapı yetersiz. Bu nedenle her yağmurda mağdur oluyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sabahattin Yavuz Aslan adlı yurttaş da “Her taraf beton olduğu için, her yağmurda böyle oluyor” dedi.

Öte yandan Beyazıt’ta da yağmur nedeniyle çok sayıda dükkanı su bastı. Üst katlarda bulunan çok sayıda dükkanın camları ise yağan dolu nedeni ile kırıldı. Yine Çamlıca Örnek Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Cami’si de yağan dolu nedeniyle hasar gördü. Caminin yıkılan minaresi ön kapıdaki çatının üstüne düştü.

EN SON EKLENENLER