Baydemir: Faşizme biat etmiyoruz

Amed’de HDP tarafından başlatılan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ üçüncü gününde devam ederken, kentin genelinde de eyleme verilen destek, artarak devam ediyor

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Amed Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 3. gününde yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni can kayıplarının olmaması için yaptıklarını belirterek, “Bütün sorunlar müzakere, demokratik siyaset yolu ile çözüme kavuşabilir. Onlar tek başına iktidar olduklarında bu ülkenin evlatlarını ölüme gönderdiler. Bodrumlarda diri diri yakarak katlettiler” dedi.

“Faşizme biat etmiyoruz” diyen Baydemir, “Eğer demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü talep etmek, eşitliği ısrarla savunmak suçsa, bunu savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Darlığın sonu aydınlıktır

“Yarın mahçup olmamak için bugün direnmek gerek” diyen Baydemir, “Faşizme dur demenin zamanı gelmiştir. Faşizm rica ile minnet ile durdurulamaz. Faşizmi durdurarak bu ülke ferahlığa kavuşturulabilir. Bütün halkları, özgürlük, adalet ve eşitlik talebinde buluşmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından nöbet eylemindeki HDP milletvekilleri, polisin ablukaya aldığı parkta volta attı.

“Her darlığın sonu aydınlıktır” diyen Baydemir, “Dün burada çıkan vicdani çağrıya Diyarbakır halkı yanıt verdi. Halk; tecridi, vekilleri ile buluşmalarının engellenmesini balkonlarından yırttılar” diyerek, destek olan yurttaşlara teşekkür etti.

AMED/dihaber

EN SON EKLENENLER