Diyarbakır’daki nezarethanelerde yer kalmadı

Diyarbakır’da hafta içerisinde çok sayıda kişinin gözaltına alınması nedeniyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki nezarethanelerde yer kalmadı. DTK Eşbaşkanlık Divan üyesi Musa Farisoğulları da ağır sağlık sorunlarına rağmen 4 gündür gözaltında.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ayrı soruşturmalar kapsamında bu hafta içinde yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci, siyasetçi, HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yoğun gözaltılar nedeniyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasında yer kalmazken, gözaltına alınanların bir kısmı Kayapınar ilçesindeki KOM Şube Müdürlüğü ve ilçe karakollarının nezarethanesinde tutuluyor. Gözaltında olanların büyük çoğunluğunun ihbar sonucu gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır’da 25 Temmuz’da gözaltına alınan DTK Eşbaşkanlık Divanı üyesi Musa Farisoğulları da, KOM Şube’de tutuluyor. Farisoğulları, “KCK Ana Davası”nda tutuklu yargılandığı dönemde ağır beyin ameliyatı geçirmişti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle de anjiyo olan Farisoğulları’nın, ağır sağlık sorunları olduğuna dair raporları soruşturmayı yürüten savcıya sunulmasına rağmen bırakılmadığı bildirildi.

EN SON EKLENENLER