Gözlemci heyet: Cumhuriyet davası bir senaryodur

Cumhuriyet gazetesi davasını izlemek için yurt dışından gelen gözlemci heyet davanın senaryodan ibaret olduğunu belirterek, tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Cumhuriyet Gazetesi Davası’nı izlemek için yurt dışından gelen gözlemci heyet, dava hakkında yaşananları kamuoyu ile paylaştı.

İlk olarak konuşan İsviçre PEN Yazarlar Birliği üyesi Maria Emilia Arioli, iddianamenin somut delillerden yokun olduğunu belirterek, “Umudumuz yargıçların somut bulguları ele alarak davranması ve kararlarının bu yönde gelişmesidir. Tek temennimiz gazetecilerin serbest bırakılmasıdır” dedi.

‘İÇERDE KURMACA BİR DAVA VAR’

Ardından PEN Yazarlar Birliği Belçika ve Hollanda temsilcilikleri adına konuşan Isabelle Rossaert , bu davayı fazlası ile kurmaca olarak gördüğünü aktararak, “İçerde bulunan 17 kişinin hayatı ile ilgili kararalar alınıyor. Davanın sonucunda çıkacak kararın düşünce ve fikir özgürlüğüne zarar verici bir karar olmamasını temenni ediyorum” dedi.

‘DAVA İKTİDARIN KEYFİ YAKLAŞIMIDIR’

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ise gazetecilerin 9 ay boyunca ağır bir tecrit altında tutulduğunu hatırlatarak, “Gazetecilerin yaptıkları haberler çarpıtılarak delil haline getirilmeye çalışılıyor. Bizler bu dava ile iktidarın keyfi olarak basını susturmaya yönelik yargıyı kullandığına tanıklık ettik. Uluslararası hak örgütleri olarak gazetecilerin baskı politikasından kurtulması için dayanışmayı büyüteceğiz” diye konuştu.

Son olarak konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko da davanın bir senaryodan ibaret olduğunu ifade ederek, gazetecilerin biran önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Açıklama “Özgür basın susturulamaz” sloganları ile son buldu.

EN SON EKLENENLER